Vettel in Stroll tudi v prihodnji sezoni za Aston Martin

Avtomoto 16. Sep. 202110:40 > 11:32
Delite:
Foto: Guliverimage

Dirkaški dvojec ekipe Aston Martin bosta tudi v prihodnji sezoni Formule 1 sestavljala Sebastian Vettel in Lance Stroll. Slednji zgodbo z ekipo piše že od leta 2019, ko je začel dirkati za takratni Racing Point, za nekdanjega svetovnega prvaka Vettla bo sezona 2022 druga pri Aston Martinu.

Dirkača britanske ekipe trenutno zasedata 12. in 13. mesto na lestvici dirkačev Formule 1, izstopajoč rezultat sezone pa je 2. mesto Sebastiana Vettla na Veliki nagradi Azerbajdžana. To so bile sploh prve stopničke za moštvo, ki ga vodita Lancov oče Lawrence Stroll in Otmar Szafnauer. Vettel je bil sicer 2. tudi na VN Madžarske, a je bil kasneje diskvalificiran, ker je imel v svojem dirkalniku po dirki premalo goriva.

“Naslednja sezona bo moja šesta v Formuli 1. Veselim se nadaljevanja svoje poti pri Aston Martinu in nadaljevanja sodelovanja s Sebastianom. V tej sezoni nismo izpolnili pričakovanj, a to samo povečuje naše ambicije za leto 2022. Znamka Aston Martin prinaša prestiž in neomajno podporo ekipi. V novo sezono bomo krenili iz fantastičnega izhodišča,” je prepričan Lance Stroll, ki v letošnjem tekmovalnem obdobju za zdaj še ni ponovil uspehov iz sezone 2020, ko je v Monzi in Sahkirju stopil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

“Veselim se prihoda nove generacije bolidov Formule 1. Prepričan sem, da bodo novosti navdušile tako dirkače kot tudi navijače. Vse ekipe bomo na nek način začele znova in to bo velika priložnost za Aston Martin. Moštvo nenehno raste in zares se veselim leta 2022,” je ob podaljšanju sodelovanja razmišljal Sebastian Vettel. Štirikratni svetovni prvak je po selitvi iz Red Bulla in pred prihodom k Aston Martinu šest sezon dirkal za Ferrari.

Komentari

Vaš komentar