Tim Gajser le še tri točke za vodilnim Nizozemcem

Avtomoto 27. Okt 202116:50 > 22:35 2 komentarja
Foto: HRC Honda

Slovenski motokrosist Tim Gajser se je z drugim mestom na drugi dirki za VN Pietramurate v skupnem seštevku približal vodilnemu Jeffreyju Herlingsu le na tri točke. Slovenski šampion je v sredo zaostal le za Italijanom Tonyjem Cairolijem, tretji je bil Francoz Romain Fevbre.

Štirikratni svetovni prvak Gajser (Honda) je drugo od treh dirk v Trentinu začel s 27 točkami zaostanka v prvenstvu, po drugem mestu in napaki vodilnega pa bo nedeljsko preizkušnjo začel z vsega -3 za Herlingsom.

Troboj za naslov je še bolj pridobil na zanimivosti, potem ko je v prvi vožnji Herlings slabo startal, padel v prvem ovinku, nato pa odstopil, potem ko je zlomil ročico za plin na svojem KTM. Nizozemec, ki je vodil v skupnem seštevku, je moral odstopiti, Gajser in Febvre pa sta se v prvi vožnji udarila za zmago. Boljši je bil Francoz, ki je tako začasno prevzel rdečo številko vodilnega.

Foto: HRC Honda

Slab začetek najboljših

Drugo vožnjo so vsi trije kandidati za naslov začeli slabše in se morali prebijati iz ozadja. Še najbolj Febvre, ki je lov začel z 12. mesta. Gajser je bil v prvi tretjini vožnje za Herlingsom, nato pa ga je prehitel in se podal v lov za prvimi tremi.

Na dirki so imeli vsi vozniki podoben ritem, tako da veliko prehitevanj ni bilo, je pa Gajser nato preskočil Nizozemca Glenna Coldenhoffa (Yamaha) in prišel do dveh pomembnih točk. V zadnjih nekaj krogih je lovil še Švicarja Jeremyja Seewerja (Yamaha), si privoščil nekaj manjših napak, tako da je ostal tretji. Herlings in Febvre pa sta v cilj prišla kot četrti in peti.

Foto: HRC Honda

Zmaga Cairoliju, Herlings za zdaj še vodilni

Skupno zmago je na domačem terenu slavil Italijan Antonio Cairoli (KTM), potem ko je bil v prvi vožnji tretji, v drugo pa je vodil od starta do cilja in razveselil domače pristaše motokrosa. V vodstvu skupnega seštevka je tako ostal Herlings s 573 točkami. Febvre zaostaja le točko, 570 pa jih ima Gajser, kar obeta razburljiv boj na zadnjih treh preizkušnjah SP.

“Danes sem dirkal konstantno. Malce sem sicer razočaran, da nisem dobil prve vožnje, potem ko sem dolgo vodil. Toda začele so me boleti roke in čeprav sem se lahko boril, mi je na koncu malo zmanjkalo. Vse to mi je dalo samozavest za drugo vožnjo. Četudi nisem najbolje startal, sem se lahko prebil bolj naprej in končal kot tretji za nove stopničke za drugo mesto. Poleg tega je bil to dober dan, kar se tiče skupne razvrstitve. Zaostanek znaša le tri točke, zato je vsaka vožnja pomembna. Veselim se že preostanka sezone, v katerem bom dal od sebe vse,” je za spletno stran dirkaškega oddelka Honde dejal petindvajsetletni Gajser.

Pancar do novih točk

V razredu MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar (KTM) osvojil nekaj novih točk. V prvi vožnji je bil 18., v drugi pa mu je tik pred koncem kazalo na 15. mesto, a je napravil napako in bil na koncu 22. V prvenstvu je z osvojenimi tremi točkami presegel stotico. Vseeno je izgubil eno mesto in v skupnem seštevku 20. s 102 točkami.

Prvo vožnjo je sicer dobil Francoz Tom Vialle (KTM), v drugi pa je odstopil, kar je z zmago v drugi vožnji za prvo skupno zmago v karieri izkoristil Avstrijec Rene Hofer (KTM). Drugi je bil skupno Belgijec Jago Geerts (Yamaha), tretji pa Španec Ruben Fernandez (Honda).

Naslednja dirka bo v nedeljo ponovno na istem prizorišču. Po VN Gardskega jezera bosta na sporedu še dve preizkušnji v Mantovi 7. in 10. novembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje