Wolff: Če Bottas ne zboli za gripo, bo v našem dirkalniku

Avtomoto 8. Maj 202112:07
Getty Images

Še moštva Mercedes Toto Wolff je zanikal poročanje nekaterih medijev, da želijo pri srebrnih puščica v letošnji sezoni formule 1 zamenjati svojega drugega voznika Valtterija Bottasa.

Navedbe enega od časopisov, da utegne pri Mercedesu Valtterija Bottasa kar sredi sezone zamenjati George Russel, so pred jutrišnjo dirko za veliko nagrado Španije poskrbele za vznemirjenje v dirkaški karavani. Finec, ki se je Nemcem pridružil pred štirimi leti, ko je za volanom zamenjal Nica Rosberga, namreč kljub izredno konkurenčnemu dirkalniku ne navdušuje. Nič drugače ni letos, ko je na uvodnih treh dirkah vselej zaostal za moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom in dirkačem Red Bulla Maxom Verstappnom.

Da pri srebrnih puščicah o zamenjavi ne razmišljajo, je na petkovi novinarski konferenci zatrdil kar šef moštva Toto Wolff. Na vprašanje strokovnega sodelavca Sky Sports in nekdanjega svetovnega prvaka Jensona Buttona, ali bo Bottas za Mercedes dirkal celotno sezono, je odgovoril: “Absolutno. Če ne zboli za gripo in ne more voziti, bo v našem dirkalniku. Ne vidim razlogov za spremembe.”

Wolff je prav tako pioudaril, da izredno ceni zvestobo 31-letnega dirkača, pri tem pa uporabil zanimivo analogijo. “Če nisi zadovoljen s svojo ženo in se začneš ozirati za drugimi dekleti, to ne bo izboljšalo vajinega razmerja. Preden se začnem spogledovati z drugimi, se trudim izboljšati odnos z dirkačem in mu pomagati do čim boljšega rezultata.“

Hamilton: Pustite mu, da zadiha

Zaupanje v svojega šefa ima očitno tudi Bottas, ki se na zapise medijev ne ozira. “Vem, da me ne bodo zamenjali sredi sezone. Kot ekipa tega ne počnemo. Pogodbo imam sklenjeno še za letošnje leto. Mislim, da je samo ena ekipa, ki sredi sezone zamenjuje svoje dirkače,“ je dejal Bottas, s tem pa spodbodel predvse njihovega največjega tekmeca Red Bull. “Vem, kako stvari v formuli 1 potekajo. Vselej je okoli nje veliko blata. A to je del našega športa,“ je prepričan Finec.

Svojemu moštvenemu kolegu je v teh dneh v bran stopil tudi sedemkratni svetovni prvak Hamilton, prepričan, da bi morala biti javnost do Bottasa prizanesljivejša. “Ljudje mu morajo pustiti dihati. Valtteri je izvrsten moštveni kolega. Če sem iskren, imamo trenutno najboljšo zasedbo, ki ima dovolj znanja, da dirkalnik še izboljša,” je ocenil Britanec.

Komentari

Vaš komentar