5 razlogov, zakaj je SUP na dopustu nepogrešljiv

Drugi športi 17. Jun 202212:40 > 22. Jun 2022 10:57

Supanje, ki izvira s Havajev, postaja vse bolj priljubljena aktivnost tudi v Sloveniji in tujini. Če je bil pred leti to pri nas še neznan šport, danes supajo že skoraj vsi, zato je SUP dejansko postal skorajda obvezna oprema za poletni dopust. In zakaj nas tako močno navdušuje ter zakaj brez njega letos res ne smete na dopust?

1. Enostavna zabava za vso družino

Supanje je enostaven šport, primeren za vse generacije, in prav zato SUP deska ne sme ostati doma, ko se boste letos poleti odpravili na dopust. S SUP desko boste namreč uživali prav vsi. Supanje je primerno tako za otroke, aktivne odrasle in starejše kot tudi tiste s slabšo telesno pripravljenostjo.

Pri supanju si namreč sami prilagodimo napor aktivnosti – kako daleč bomo šli in kako hitro. Vsekakor je supanje tudi čudovita kardio aktivnost, pri kateri uporabljamo večino mišic svojega telesa. Pri supanju je pomembno ohranjanje ravnotežja, kar je čudovita vaja, ki pozitivno vpliva na našo držo in je odlična za zdravje naše hrbtenice.

Supanje pa je tudi mirna dejavnost, zato je primerna tudi za vse, ki se sicer soočajo z različnimi poškodbami in se morda ne upajo lotiti fizično zahtevnejših športov, kot je recimo surfanje ali kajtanje. Navsezadnje pa je supanje odlično prav zato, ker je možnost poškodb izjemno majhna, zaradi česar velja za enega varnejših športov. Tako tudi staršev ni treba prav nič skrbeti za varnost njihovih otrok.

Supanje – šport, primeren za vse generacije.

2. Užitek v naravi – prava terapija!

Mar ni supanje idilično, ker pri aktivnosti plujemo po vodi in lahko občudujemo prelepo naravo? Pa naj bo to na reki, jezeru ali pa morju. Je aktivnost, ki nas vrne v naravo, predvsem pa pozitivno vpliva na naše počutje. Dokazano je, da izjemno dobro vpliva na zmanjšanje stresa in pozitivno deluje na naše počutje, saj umiri naše misli.

Pri supanju je pomembna drža, ki mora biti pokončna, le taka pa tudi pozitivno vpliva na našo samopodobo in samozavest. Supanje tako ni le odlična športna dejavnost, temveč tudi pozitivna terapija, zato pravzaprav ne preseneča, da postaja vse bolj priljubljena tudi joga na SUP-u, ki jo lahko izvajate sami; obstaja celo že nekaj organiziranih tečajev joge na SUP deski. Si lahko predstavljate to čudovito mirno sprostitev za svoje možgane, telo in dušo?

3. Poceni športna aktivnost

V časih, ko se čisto vse draži, je športna aktivnost, ki ni predraga, zelo dobrodošla. Supanje tako v večini ni plačljivo, brezplačno lahko supate skoraj kjerkoli. Cene SUP-ov so sicer različne, vendar sta vse, kar v osnovi potrebujete, SUP deska in veslo. Nakup SUP-a je zagotovo smiseln, če ga boste vsako leto vzeli s seboj na morje in ga tudi med letom uporabljali na kakšnem jezeru ali reki.

Najboljše pa je, da lahko en SUP uporabljajo vsi člani družine. Razmislite lahko tudi o izposoji SUP-a, kar pomeni, da si ga izposodite zgolj takrat, ko ga boste resnično uporabljali. Tako vam tudi skozi leto ne bo zasedel prostora v shrambi ali garaži.

Oglasno vsebino omogoča Hervis. 

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje