Alenka Artnik hitro vzela nazaj, kar je njeno

Drugi športi 2. Okt 20219:15 > 9:36 0 komentarjev
Foto: Florian Burghardt

Slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik je postavila nov svetovni rekord. Na tekmovanju v turškem Kasu je v disciplini z dvojno plavutjo postavila nov svetovni rekord 106 metrov in z vrha sklatila italijansko tekmico Alessio Zecchini, ki je pred dnevi za kar deset metrov popravila rekordno znamko (105 m).

Artnikova si je po izjemnih potopih na Vertical Blue 2021 konec julija na Bahamih, kjer je z monoplavutjo po več popravah rekordne znamke ustavila pri 122 metrih, vzela nekaj dni premora, nato pa spet začela s treningi za svetovno prvenstvo CMAS, ki se začenja prihodnji teden.

Slovenska človeška ribica je v odlični formi, kar dokazuje tudi dosežek v Turčiji, ko je v “njeni” disciplini, disciplini, kjer je potrebna tudi izjemna fizična moč, postavila nov svetovni rekord – 106 metrov.

Njen prejšnji osebni rekord, ki je bil nekaj časa tudi svetovni, je popravila za 12 metrov. Na Vertical Blue 2021 ji ga je vzela Francozinja Alice Modolo s potopom na 95 metrov, pred dnevi pa se je v tej disciplini, kot že rečeno, na norih 105 metrov potopila Zecchinijeva.

Foto: Florian Burghardt

Ni bila povsem zadovoljna

“Moram reči, da je bilo vihravo, čeprav sem brez težav opravila protokol, nisem povsem zadovoljna z izvedbo potopa. Organizatorji so za 50 minut prestavili začetek štarta, kar nikoli dobrodošlo, sploh, ko se pripravljaš na rekordni potop, a če povem po resnici si z vsem skupaj nisem belila glave in ohranila mirnost. Močan tok mi je podaljšal potop za 20 sekund, zaradi česar sem bila po prihodu na vrh malce slabe volje. Očitno mi več pomenijo lepi in čisti potopi kot pa svetovni rekordi,” se je malce pošalila Artnikova in čestitala tudi Alessiji za njen vrhunski potop.

Po krajšem počitku se prihodnji teden v Turčiji začenja tudi svetovno prvenstvo CMAS, kjer ima velike načrte tudi naša šampionka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!