Artnikova še dva metra globlje, rekord zdaj že 122 metrov!

Drugi športi 21. Jul 202117:00 > 22:17 0 komentarjev
Alenka Artnik premika meje nemogočega. Slovenski ponos. Foto: Florian Burghardt

Slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik se ne ustavlja. Sedmi tekmovalni dan Vertical Blue 2021 na Bahamih je v disciplini z monoplavutjo zrušila nov svetovni rekord 122 metrov. Svoj prejšnji rekord je popravila še za dva metra!

Po 118 in 120 metrih je Slovenka zdaj letvico novega svetovnega rekorda pomaknila na 122 metrov. V dobrem tednu dni je rekord tako premaknila za neverjetnih osem metrov! 

Po 3 minute in 34 sekundah dolgem potopu se je Artnikova precej spočita vrnila na površje, sodniki pa so ji pričakovano pokazali beli karton, kar pomeni priznanje novega svetovnega rekorda. Komentatorka prenosa na Youtube je slovensko potapljačico označila za pošast. 

“Čas je za počitnice”

“Noro, bilo je res super. Takoj ko sem prišla v vodo, sem vedela, da bo potop uspel. Zelo hitro sem prišla navzdol. Za razliko od prejšnjih dneh sem več razmišljala o tehniki,” je v prvem odzivu povedala Artnikova.

Artnikova nadaljuje s serijo belih kartonov. Foto: Daan Verhoeven

“Precej hitreje sem prišla do cilja kot minule dni, zdaj pa čutim nekaj utrujenosti. Treningi so bili odlični. Za to tekmovanje sem končala, dosegla sem vrh forme. Rekla sem si: še en potop in počitnice. Zdaj greva s partnerjem v Ženevo, nato pa domov, kjer nisem bila že dolgo,” je slovenska potapljačica zavrnila predvidevanja nekaterih spremljevalcev, da bi morda zadnji dan tekmovanja poskusila z novo rekordno znamko.

Zahvalila se je še organizatorjem in vsem navijačem za sporočila in besede podpore, češ da ji pomenijo vse na svetu.