NFL: Seattle izgubil tekmo, morda tudi Wilsona

Foto: Guliverimage

Peti teden sezone lige NFL se je začel na severozahodu ZDA - v Seattlu, kjer so Seahawks gostili Los Angeles Rams. Tekmo so dobili gostje iz Kalifornije (26:17), zasenčila pa jo je poškodba podajalca Seahawksov Russella Wilsona.

Wilson si je prst poškodoval v tretji četrtini, a je nekaj časa trudil bolečino zdržati s povoji.  Poškodba se je izkazala za resnejšo, kot je bilo mišljeno sprva, zato je Pete Carroll v igro poslal njegovo zamenjavo Gena Smitha.

Smith je odigral odlično in precej sveže. V napadu je iskal svoje lovilce in jih velikokrat našel. Ob zaostanku v zadnji četrtini je Seahawksom vlil novo upanje, potem ko je zmanjšal zaostanek z 98 dolgim drivom za touchdown, ki ga je dosegel D. K. Metcalf.

V naslednjem napadu so Los Angeles Rams prek Sonyja Michela spet povedli, a Seahawks so po do tedaj videnem še imeli upanje na nov preobrat. Slednjega je s prestreženo podajo dve minuti pred koncem poskrbel Nick Scott. Smith je sicer podal za 131 jardov, en touchdown in eno prestreženo podajo. Pred odhodom na klop je solidno odigral tudi Wilson – 152 jardov, en touchdown in ena prestrežena podaja. Kakšna je točna diagnoza Wilsona in kako dolgo utegne biti odsoten, še ni znano.

Los Angeles Rams so na drugi strani pokazali precej drugačen obraz kot preteklo nedeljo proti Arizoni. Tako kot Wilson si je tudi Stafford lažje poškodoval prst, vendar je kljub temu tekmo dokončal. Podal je za 365 jardov, en touchdown in eno prestreženo podajo. Med lovilci je blestel Robert Woods z 12 ujetimi podajami za 150 jardov, dobro je odigral tudi Cooper Kupp, ki je zbral 92 jardov. Po en touchdown sta dosegla Darrell Henderson in Sony Michel. Rams tako ostajajo v stiku z vodilno ekipo divizije Arizono, medtem ko Seahawks (2-3) še naprej igrajo toplo-hladno.

Tekme se bodo nadaljevale v nedeljo.

Liga NFL, 5. teden:

Petek, 8. oktober: 
Seattle Seahawks – Los Angeles Rams 17:26

Nedelja, 10. oktober:
New York Jets – Atlanta Falcons (London, Tottenham Stadium)

Minnesota Vikings – Detroit Lions

Washington Football Team – New Orleans Saints

Houston Texans – New England Patriots

Tampa Bay Buccaneers – Miami Dolphins

Cincinnati Bengals – Green Bay Packers

Pittsburgh Steelers – Denver Broncos

Carolina Panthers – Philadelphia Eagles

Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans

Los Angeles Chargers – Cleveland Browns

Las Vegas Raiders – Chicago Bears

Arizona Cardinals – San Francisco 49ers

Dallas Cowboys – New York Giants

Kansas City Chiefs – Buffalo Bills

Ponedeljek, 11. oktober:
Baltimore Ravens – Indianapolis Colts