Newton pozitiven na covid – tekma prestavljena

NFL 3. Okt 202017:38 > 17:44
Twitter

Podajalec New England Patriots Cam Newton je bil pozitiven na testu za koronavirus in bo izpustil tekmo proti Kansas Cityju. Ta bo prestavljena na ponedeljek ali torek.

Cam Newton, ki je letos prevzel mesto prvega podajalca New England Patriots, je bil pozitiven na testu za koronavirus. To pomeni, da ne bo igral na gostovanju v Kansas Cityju. 

Ostali člani ekipe so bili (za zdaj) vsi negativni na testih, vendar ekipa kljub temu še ni odpotovala v Kansas City. Igalcem so sporočili, naj ostanejo ob telefonih in čakajo na nadaljnje informacije.

Pri Patriots so masovno testirali vse člane ekipe, vključno z igralci, trenerji in ostalim spremstvom, vendar za zdaj pri nikomur drugemu niso odkrili okužbe.

Ta teden smo v ligi NFL že videli izbruh covida v ekipi Tennessee Titans. Zaradi tega je bila njihova tekma s Pittsburghom prestavljena za tri tedne. Pri Tennesseju se novi primeri pojavljajo vsak dan, tako da je veliko vprašanje, kakšna bo situacija pri New Englandu v prihodnih dneh.

Prenos srečanja Kansas City – New England je bil sicer predviden za jutri ob 22.25 na SK1, vendar je liga NFL že potrdila, da bo tekma prestavljena na ponedeljek ali torek.