NFL: pred 6. kolom spet težave zaradi covida

NFL 17. Okt 20208:55 > 9:14
Getty Images

Pred 6. kolom lige NFL se nekatere ekipe znova ukvarjajo s težavami zaradi koronavirusa. Tako so imeli med tednom Indianapolis Colts 4 pozitivne teste, ki pa so se izkazali za lažno pozitivne, včeraj so morali zaradi novega pozitivnega testa trening odpovedati New England Patriots.

Twitter

Še vedno se nadaljujejo težave za New England Patriots, pri katerih sta se na treninge po diagnozi za covid sicer že vrnila zvezdnika Cam Newton in Stephon Gilmore, vendar so v petek odpovedali trening, saj je bil pozitiven center James Ferentz. Patriots se pripravljajo na tekmo z Denverjem, ki bi morala biti že prejšnji teden, vednar so jo morali prestaviti.

Ta teden je bilo nekaj zmede v taboru Indianapolis Colts, ki so bili obveščeni, da so bili štirje igralci pozitivni na testu za covid. Potem, ko so zaprli trening center in sestanke izvedli virtualno, so na ponovljenih testih ugotovili, da so bili vsi lažno pozitivni, tako da se lahko zdaj Colts mirno pripravljajo na nedeljsko tekmo proti Cincinnatiju.

Tudi Atlanta Falcons so objavili, da so znova začeli s treningi, potem ko so morali upoštevati striktne protokole. Atlanta ni imela v četrtek nobenih novih pozitivnih testov.

Tennessee Titans, ki zaradi izbruha v klubu niso igrali od 27. septembra do 13. oktobra, so prav tako “čisti” in se v miru pripravljajo na tekmo s Houstonom. Titans (4-0) so ena od štirih preostalih neporaženih ekip (Seattle, Pittsburgh, Green Bay).

Povezano

Glede na protokole, ki jih je uvedla liga NFL, morajo ekipa ob prvem pozitivnem testu zapreti trening center, dokler se ne izvedejo ponovni testi. Kot smo videli prejšnji teden pri New York Jets, so tudi Colts ta teden hitro dobili dovoljenje za nadaljevanje treningov.

Za zdaj se zdi, da bodo vse tekme 6. kola odigrane po urniku, ki je bil v zadnjih tednih zelo prilagojen. Tako so tudi četrtkovo tekmo med Buffalom in Kansas Cityjem prestavili na ponedeljek.

Poslušajte podcast Sportklubovih strokovnjakov za ligo NFL na naslednji povezavi: 

https://m.soundcloud.com/user-272645792/peta-cetrtina-016-vrnitev-leta

Spored tekem lige NFL na Sportklubu:

Nedelja, 18.10.:

19:00   Pittsburgh – Cleveland (SK HD)

19:00   New England – Denver (SK 6)

22:05   Miami – NY Jets (SK 1)

22:25   Tampa Bay – Green Bay (SK 2)

Ponedeljek, 19.10.:

2:20     San Francisco – LA Rams (SK 1)

23:00   Buffalo – Kansas City (SK 1)

Torek, 20.10.:

2:20     Dallas – Arizona (SK 1)