Charles našel nov klub, a ostal v diviziji AFC Zahod

NFL 3. Maj 20178:58 > 9:08
Jason Hanna/Getty Images

Sedaj že nekdanji tekač Kansas Citya Jamaal Charles je podpisal enoletno pogodbo z divizijskimi rivali Chiefsov, Denver Broncosi.

Manj kot 24 ur so Broncosi potrebovali za dogovor, ki se ga je Charlesu očitno zelo mudilo doseči. Omenjeni tekač je na začetku prestopnega roka postal prost igralec, a do nabora konec aprila ni našel kluba. Glede na to, da so Broncosi na naboru vzeli le enega “running backa”, jim bo Charles v sezoni 2017 zagotovo prišel prav.

30-letnik še zmeraj slovi kot eden izmed najboljših tekačev lige, a je imel v svoji karieri – zlasti v zadnjih par sezonah – ogromno težav s poškodbami. Tudi lani, ko je za Chiefse igral le na začetku. Charles se je 3-krat uvrstil na tekmo zvezdnikov Pro Bowl, v sezoni 2013 je izmed vseh tekačev dosegel največ “touchdownov”, še zmeraj pa si lasti rekord po največ pretečenih jardih na posamezen tek v povprečju (5,5 jarda).

Broncose bi moralo skrbeti predvsem dejstvo, da je imel Charles v zadnjih dveh sezonah operirani obe koleni, njihov doslej glavni tekač C. J. Anderson pa je preteklo sezono tudi končal poškodovan.