NFL: Noč presenečenj – med osem Atlanta in Tennessee

NFL 7. Jan 20185:34 > 5:42
Sean M. Haffey, Getty Images Sport

V prvi tekmi NFL "wildcard" vikenda so Tennessee Titans po velikanskem preobratu izločili favorizirane Kansas City Chiefs, potem pa je sledilo še presenečenje v Los Angelesu, kjer so Ramsi pokleknili proti lanskim udeležencem Superbowla, Atlanta Falcons.

Falcons so se z rezultatom 26:13 uvrstili med najboljših osem in jih sedaj v vsakem primeru pot k Philadelphii. Naslednji teden bomo tako v NFC konferenci (divisional round) videli obračun podajalcev Matta Ryana in Nicka Folesa.

Za goste iz Atlante je veteran “kicker” Matt Bryant zadel štiri proste strele, pod “touchdowna” pa sta podpisana DeVonta Freeman in Julio Jones

Na prvi tekmi končnice so pred tem “hladen tuš” doživeli vsi pristaši Kansas City Chiefs. Po prvi četrtini so zmagovalci divizije AFC Vzhod vodili s 14:0, za “touchdowna” sta poskrbela Kareem Hunt in Travis Kelce. 

Ekipa v rdečih dresih je na polčas odšla s prednostjo 21:3, potem ko je za “touchdown” poskrbel še Demarcus Robinson.

V nadaljevanju je sledil eden izmed večjih preobratov v zgodovini končnic lige. Titans so domače v drugem polčasu ustavili na nič točk, sami pa jih dosegli ravno dovolj za zmago. Izstopal je zlasti nor “touchdown” Marcusa Mariote, ki je podal kar sam sebi in postal šele drugi podajalec v zgodovini tekmovanja, ki mu je to uspelo po Bradu Johnsonu (Chicago Bears 1997).

Do konca srečanja sta se v končni coni z žogo znašla še Derrick Henry in Eric Decker. Titans prihodnji tede za uvrstitev med štiri igrajo proti New Englandu ali Pittsburghu, kar je odvisno od tega, kaj se bo nocoj zgodilo na srečanju med Jacksonville Jaguars in Bufalo Bills.

To tekmo si boste zvečer lahko ogledali na televiziji Sportklub, potem pa sledi še obračun med New Orleans in Carolina Panthers (oboje na SK2).

U nedelju na Sport Klubu možete gledati još dva prenosa, Džeksonvil – Bafalo i Nju Orleans – Karolina.