Čas je za Super Bowl LII: Patriots vs. Eagles

NFL 4. Feb 201810:33 > 10:50
Getty Images

Čakanja na vrhunec sezone je po 256 tekmah rednega dela in 12 tekmah končnice konec. Pred nami je le še sklepno dejanje sezone 2017, ki jo bosta ob 00:30 po slovenskem času uprizorili ekipi Philadelphia Eagles in New England Patriots.

Zgodba je dobro znana – dinastija Patriots proti “underdogu” Eagles. Patriots za svoj šesti prstan, Eagles za svoj prvi. Tom Brady in Nick Foles; oba za zgodovino, vendar popolnoma drugačni zgodbi vsakega izmed njiju.

Prednost je na prvi pogled na New Englandu, vendar tudi NFL Insider medijske hiše ESPN Adam Schefter meni, da Philadelphie ne smemo odpisati. “Po poškodbi Carsona Wentza si resnično nisem mislil, da se bo Eaglesom uspelo uvrstiti na Super Bowl. S tem so dokazali, da ni vse v napadu, temveč je pomembna tudi obramba,” je v četrtek za Sportklub dejal Schefter.

V času intervjuja še ni bil jasen status Roba Gronkowskega, ki je v vmesnem času dobil zeleno luč s strain zdravniške ekipe in bo danes zaigral, vendar Schefter opozarja tudi na to, da so Eagles v napadu zelo nevarni. “Zach Ertz je tako kot Gronkowski, težko ga je kriti. Mislim, da ne bo vse v tem, kdo krije koga, ampak bodo tekmo odločale bolj malenkosti kot pa kaj drugega.”

Eagles imajo resda veliko orožij v napadu, vendar možnost za osvojitev Super Bowla LII tiči predvsem v sposobnosti obrambe, da prebije napadalno linijo Patriotsov in na Bradyja stalno vrši pritisk.

Prednost je sicer na strain Patsov – tako pri trenerju, podajalcu, linebackerjih in cornerbackih. Vendar so Eagles letos že velikokrat dokazali, da lahko presenetijo. “Mislim, da bo tekma veliko bolj izenačena kot deluje na prvi pogled, vendar na koncu vidim zmago Patriotsov,” je še dejal Schefter.

Brady postal MVP, Terrell Owens vendarle v Hišo slavnih
V soboto je sicer v Minneapolisu potekala prireditev NFL Honors, kjer se podelijo nagrade za najboljše posameznike v rednem delu sezone. Najkoristnejši igralec je postal Brady, najboljši napadalni igralec tekač Todd Gurley III (LA Rams), najboljši obrambni igralec Aaron Donald (LA Rams), najboljši napadalni igralec med novinci tekač Alvin Kamara (New Orleans Saints), najboljši obrambni igralec med novinci cornerback Marshon Lattimore (New Orleans Saints), trener leta pa Sean McVay (LA Rams).

Poleg tega so v Hišo slavnih sprejeli tudi nove člane: GM Bobby Beathard, LB Ray Lewis, LB Brian Urlacher, LB Robert Brazile, WR Randy Moss, WR Terrell Owens, S Brian Dawkins in G Jerry Kramer.

S prenosom Super Bowla LII, ki ga bosta komentirala Uroš Valant in Robbrt Riffel, na SK 1 pričnemo ob 00:30.