Navijači Philadelphie po zmagi v Superbowlu podivjali

NFL 5. Feb 20189:00 > 9:21
Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images

Osvajanje Superbowla je številne navijače Philadelphije zvabilo na ulice svojega mesta, da skupaj praznujejo največji uspeh njihove NFL ekipe. Slavje se je hitro prelevilo v kaos, zaradi česar je morala posredovati tudi policija.

Če nekomu do sedaj še ni postalo jasno, kaj v ZDA pomeni Superbowl, oziroma, osvajanje najbolj laskave trofeje v svetu ameriškega nogometa, naj si danes malce pregleda obsedeno stanje v Philadelphiji. Osvajanje prvega naslova NFL lige v zgodovini kluba je pri navijačih ekipe Eagles sprostilo nenadzorovana čustva.

https://twitter.com/barstoolsports/status/960386549484531712

Ljudje so se povzpeli na avtomobile, ulične svetilke, nadstreške, odjeknila je eksplozija, po spletu pa je celo zaokrožil posnetek človeka, ki v deliriju navdušenja “obeduje” konjski izrebek (zgoraj)!

https://twitter.com/lanictom/status/960362680681992192

Na prizorišče praznovanja je prihitela policija, pospešeno so začele delovati tudi zdravniške ustanove, oživele so enote za nadzorovanje demonstracij. Možje postave so navijačem skušali preprečiti, da se povzpnejo na drogove, saj so jih premazali s posebno mastjo.