Začenja se lov na Cousinsa, vikingov cena ne zanima

NFL 27. Feb 201819:03 > 19:18
Ronald Martinez/Getty Images

Aktivnosti glede prestopov v ligi NFL se uradno začnejo 14. marca, a smo že sedaj lahko priča nekaterim potezam, ki bi utegnile odločilno vplivati na novo sezono. Največ oči je uprtih v Kirka Cousinsa, ki je vsekakor najbolj zanimiv prost igralec.

Za (sedaj že skoraj lahko rečemo  bivšega) podajalca Washingtona, obstaja veliko zanimanje. Do nedavnega so bili največji favoriti, da ga zvabijo v svoje vrste, Denver Broncos.

Kirk Cousins bi utegnil postati nov najbolje plačani igralec ameriškega nogometa. Doslej je imel najvišjo vsoto pogodbe Peyton Manning, ki je z Denverjem leta 2012 podpisal petletno pogodbo, “težko” 96 milijonov dolarjev, od česar je bilo 58 milijonov zagotovljenih.

Nekateri ameriški mediji namigujejo, da bo Cousins s svojo naslednjo ekipo podpisal petletno pogodbo v vrednosti 150 milijonov dolarjev, poleg Denverja pa je visoko stopnjo zanimanja za “Captaina Kirka” izrazila tudi Minnesota.

Vikingi so se po neuradnih podatkih odločili, da ne bodo podaljšali pogodbe s Teddyem Bridgewaterjem, poleg tega pa bo tudi Sam Bradford postal prost igralec. Menda so se pri finalisti NFC konference pripravljeni odreči celo svojemu prvemu QB-ju v minuli sezoni, Caseu Keenumu.

Kot nova ekipa Cousinsa se omenja tudi moštvo New York Jets, medtem ko je precej bolj realna opcija za Cleveland – da, tudi Browns so bili nekaj časa tema pogovorov o Cousinsu – iskanje novega podajalca na prihajajočem naboru.