Rekord Kirka Cousinsa, Drew Brees ostaja v New Orleansu

NFL 13. Mar 201818:53 > 19:02
Ronald Martinez/Getty Images

Navijači New Orleans Saints si lahko oddahnejo, saj bo Drew Brees vsaj še naslednje leto podajalec njihove najljubše ekipe. Boljšo prihodost in prihajajočo sezono si lahko obetajo tudi navijači Denver Broncos in Chicago Bears.

Kirk Cousins, najbolj zaželeni igralec letošnjega prestopnega roka bo morebitno odpravo pričel pri Minnesota Vikings. Ti imajo najboljšo možnost, da bi ga zvabili v svoje vrste. Slednji si želi donosne pogodbe, kar pa so mu pri Vikings več kot pripravljeni ponuditi.
Po poročanju ameriških medijev naj bi Cousinsu Vikingi pred prvim sestankom, ki je načrtovan za sredo zjutraj po lokalnem času, ponudili 28 milijonov dolarjev na sezono. Cousins naj bi podpisal triletno pogodbo, pri čemer naj bi imel ves denar (84 milijonov dolarjev) zagotovljen. Pogodba sicer še ni uradna, naj pa bi to postala v četrtek, še poročajo pri ESPN-u.

Jasno je, da pri Minnesota Vikings v naslednji sezoni ne bo Casa Keenuma, ki bo podpisal pogodbo z Denver Broncos. S slednjimi naj bi Keenum podpisal triletno pogodbo, medtem ko pri njemu finančni podatki niso jasni. Jasno je le, da pri Denverju niso imeli toliko denarne svobode kot pa Vikings.
Broncos sicer že vse od sezone 2015 iščejo naslednika Peytona Manninga. V tem času so bili na mestu prvega podajalca Trevor Siemian, Brock Osweiler in Paxton Lynch, a se nihče od trojice ni izkazal. John Elway bo tako priložnost ponudil več kot solidnemu Keenumu (v sezoni 2017 op. a.), ki je v minuli sezoni Vikings na krilih dobre obrambe pripeljal do zadnje stopničke pred Super Bowlom, tj. finala konference NFC. Skupaj je v sezoni Keenum podal za 22 touchdownov. Ni še točno jasno, kako bo odločitev o Keenumu vplivala na nabor za Broncos, ki izbirajo peti po vrsti.
Dobra odločitev prihaja za navijače New Orleans Saints. Slednji so po tednih negotovosti le podpisali novo dvoletno pogodbo z dolgoletnim podajalcem ekipe Drewom Breesom. Slednji je podpisal dveletno pogodbo, vredno 50 milijonov dolarjev, od tega jih je zagotovljenih 27.

 V kolikor Saints z Breesom do srede ne bi dosegli dogovora, bi bil Brees prost igralec, tako pa bo najverjetneje svojo kariero končal kot Saint.

Po aktivnem trgu podajalcev pa sedaj težko delo čaka tri ekipe, ki na mestu prvega podajalca praktično nimajo potencialnega kandidata – New York Jets, Buffalo Bills, Arizona Cardinals. Slednji bodo imeli možnost nakupa katerega izmed izkušenejših igralcev (npr. Teddy Bridgewater) ali pa novincev – nabor bo na sporedu 27. aprila.
Krepijo se tudi pri Chicago Bears. V torek so se Bears dogovorili z lovilcem Allenom Robinsom, hkrati pa se bo Bearsom pridružil tight end Trey Burton, ki je v minuli sezoni nosil dres Philadelphia Eagles. Izmed lovilcev je odmevnejši tudi prestop Sammy Watkinsa, ki se bo pridružil Kansas City Chiefs.

Vsi omenjeni prestopi sicer ne bodo uradni do srede zvečer, ko se prestopni rok v ligi NFL tudi uradno začne.