Prestopi se nadaljujejo: Cardinals in Jets s podajalcem

NFL 14. Mar 20189:06 > 9:15
Christian Petersen, Getty Images

Še pred pričetkom free agency je v torek lig NFL zajel val prestopov. Arizona je (začasno) rešitev našla v podajalcu Samu Bradfordu, New York Jets pa so v svoje vrste zvabili dva podajalca.

Jets so novo, enoletno pogodbo podpisali z Joshem McCownom, hkrati pa so v svoje vrsti zvabili Teddyja Bridgewaterja. Vsebina pogodbe slednjega še ostaja skrivnost, naj pa bi Bridgewater z Jets podpisal enoletno pogodbo. Po podatkih ameriških medijev naj bi imel Bridgewater več možnosti kot le Jets, vendar je pri zelenih iz New Yorka nekdanji izbor v prvem krogu nabora prva izbira.

Podpis pogodbe naj bi postal uraden v sredo. Poleg omenjenih dveh imen so pri Jets podpisali pogodbo še s cornerbackom Trumainom Johnsonom, ki bo letno prejel 15 milijonov dolarjev, medtem ko bo McCown naslednjo sezono prejel 10 milijonov dolarjev.

Novega prvega podajalca so – vsaj za sezono 2018 – dobili pri Arizona Cardinals. Slednji naj bi Bradfordu ponudili enoletno pogodbo, vredno 20 milijonov dolarjev z opcijo podaljšanja pogodbe za drugo leto (tudi za 20 mio dolarjev). Bradford, nekdanji prvi izbor na naboru, je v sezoni 2017 odigral le na dveh tekmah.

V prvem tednu sezone 2017 je prispeval velik delež k zmagi Minnesota Vikings nad New Orleans Saints (29:19), nato pa ga je ustavila poškodba kolena, s čimer je ponudil priložnost Casu Keenumu. Edina preostala tekma Bradforda je bila v petem tednu proti Chicago Bears, nato pa je sezono zaradi poškodbe kolena tudi končal.

Aktivni so bili pri tudi Green Bay Packers. Packers so podpisali triletno pogodbo s tight endom Jimmyjem Grahamom. Strani naj bi se dogovorili o triletni pogodbi, s katero bo 32-letni Graham bogatejši za 30 milijonov dolarjev, od česar jih bo 22 prejel v prvih dveh letih. Le dobro uro po objavi novice o Grahomovem prihodu pa je odjeknila novica, da so Packers odpustili dolgoletnega člana in najljubšo tarčo Aarona Rodgersa, podajalca Jordyja Nelsona.

Nelson je bil član Packersov zadnjih deset sezon, v zadnjih treh sezonah pa se je ubadal tudi s poškodbami. Kam bo odšel zdaj že nekdanji član Packersov, ni jasno, najbolj pa naj bi si ga želeli pri Oakland Raiders in New England Patriots. A omenjeni dve potezi nista bili edini, ki so jih v Green Bayu naredili v torek. V svoje vrste so Packers zvabili še DT Muhammada Wilkersona, ki se bo v Green Bay preselil za eno leto in pet milijonov dolarjev. 

Izjemno aktivni so bili tudi pri Tennessee Titans. V svoje vrste so s petletno pogodbo, vredno 61 milijonov dolarjev, od tega jih je 30 zagotovljenih, zvabili cornerbacka Malcolma Butlerja, ki se bo tako pridružil soigralcu iz vrst New England Patriots. V Nashville se bo ravno tako iz Patriots preselil tekač Dion Lewis, poročajo ameriški mediji. S pridobitvijo Lewisa so tako Titans poglobili svoj ‘backfield’, ki bo z navezo Lewis-Derrick Henry eno najnevarnejših v naslednji sezoni.

Izmed ekip, ki iščejo začetnega podajalca, so tako – na papirju – ostali le še Buffalo Bills, ki b odo naslednika Tyroda Taylorja najverjetneje iskali na naboru čez slabih 50 dni. Vsi prestopi bodo uradni postali šele v sredo, ko se free agency tudi uradno začne.