Mayfield prvi izbor, samozavestni Rosen "žugal"

NFL 27. Apr 20183:24 > 3:43
Joe Robbins/Getty Images

Tako, kot so napovedovali strokovnjaki, je bil prvi nabor na nogometnem stadionu v zgodovini lige, v znamenju podajalcev. Takoj na začetku so za vznemirjenje poskrbeli v Clevelandu, kjer so izbrali Bakerja Mayfielda, nato pa so v prvih desetih "pickih" iz ponudbe izginili še trije podajalci.

Sicer so skoraj vsi analitiki napovedali, da bodo Browns vzeli podajalca, a sta pred Mayfieldom prednost dobivala večinoma Josh Allen in Sam Darnold. Le malokdo je zadnje tedne omenjal Mayfielda, toda dobitnik Heismanove nagrade za najboljšega igralca v študentski ligi, je očitno prepričal osebje v Berei.

Določen del ZDA je računal tudi na to, da bi Browns šli po prvega tekača te generacije, Saquona Barkleya. Ta je nato nemudoma izginil s tabele nogometašev, ki so na voljo, saj so si ga zagotovili pri ekipi Giants (#2). Kot tretji je bil na odru poklican Darnold, ki se bo za kruh boril pri moštvu Jets.

Kasneje si je Buffalo zagotovil Allena, Joshu Rosenu pa očitno zaupajo pri Arizoni, saj so v ta namen z Oaklandom naredili zamenjavo in od njih pridobili 10. izbor. “Devet ekip pred Arizono je naredilo napako, kar bom v svoji karieri tudi dokazal,” je neverjetno samozavesten pripomnil nekdanji član univerze UCLA, Rosen.

Cleveland je četrti “pick” porabil na “cornerbacku” Denzelu Wardu (Ohio State), peti “pick” pa so pri Denverju porabili na (po mnenju mnogih) najboljšem obrambnem igralcu letošnjega nabora, hrustu Bradleyu Chubbu. Nabor je sklenila ekipa Baltimorea, ki je 32. izbor zamenjala s prvaki iz Philadelphie, zato da so lahko izbrali podajalca LaMarja Jacksona.

Pred prvim krogom nabora je Sportklub gostil tudi poseben studio z dvema gostoma: