Josh Gordon spet v težavah

NFL 20. Dec 201816:34 > 16:38
Getty Images

Lovilec Josh Gordon, trenutno član New England Patriots, je spet v težavah. Ligo NFL je presenetil z zapisom na spletu, da se za nedoločen čas poslavlja od lige NFL. Razlog zakaj -- ostaja neznanka.

https://twitter.com/JOSH_GORDONXII/status/1075759466065338368

Mentalno zdravje je zame izredno pomembno, zato se za nedoločen čas poslavljam od lige. Zahvaljujem se za podporo Robertu Kraftu, trenerju Billu Belichicku in vsem ostalim znotraj organizacije, ki mi stojijo ob strani. Vse napore bom vložil v to, da se čim prej vrnem stoodstotno osredotočen na igranje,” je v izjavi prek Twitterja zapisal Gordon.

Gordon je imel v svoji dosedanji karieri že nekaj težav z odsotnostjo v ligi. V sezoni 2016 zaradi kazni s strani lige sploh ni igral, v sezoni 2017 je izpustil več kot pol sezone, nato pa se, takrat v Cleveland Browns, vrnil za nekaj tednov. Ko je že kazalo, da bo s prenovljeno ekipo Browns končno našel pravo pot, pa so ga Browns so ga nato po tretjem tednu sezone 2018 v zameno za peti izbor na naboru poslali v New England.

Trda roka Belichicka je očitno na začetku dobro dela, a so ameriški mediji že takoj po tem odkrili, da naj bi Gordon pričakoval novo kazen zaradi nedovoljenih substanc v ligi, s čimer bi kršil odločitev komisionarja, da mu skrajša kazen. Gordon naj bi “kršil pravila glede skrajšanja njegove kazni, kar se tiče kršitve uporabe nedovoljenih substanc,” poročajo ameriški mediji.

Gordon je sicer v New England prišel 17. septembra, ujel pa je 40 podaj na 11 tekmah in dosegel tri touchdowne. Kakšna bo reakcija lige in kakšna bo kazen, zaenkrat ostaja neznanka, je pa to tudi udarec za Patriots in Toma Bradyja, ki se je na Gordona v zadnjih tekmah močno zanašal. Patriots so trenutno tretji v konferenci AFC z izkupičkom 9-5 in lovijo drugo mesto, ki bi jim še prineslo prost prvi teden v končnici.

Kako bo Gordonova odsotnost vplivala na Patriots bo pokazal čas, je pa jadno, da se bo Brady moral spet zanesti na preizkušena orožja v napau — Roba Gronkowskega, Juliana Edelmana in Jamesa Whita, kar pa ni nujno slaba stvar.