Goff ne zna loviti, Talib sanjari o akcijah

NFL 1. Feb 20199:32 > 9:41
Getty Images

V taboru prvakov konference NFC pred nedeljsko tekmo vlada zmerno optimistično vzdušje. Pred vami je nekaj utrinkov z njihove četrtkove novinarske konference.

Največja gneča se je kajpak ustvarila pri podajalcu Jaredu Goffu, težko je bilo priti tudi do tekača Todda Gurleya. Slednji je na vprašanje enega izmed mehiških novinarjev, če lahko tudi v letošnji izvedbi Super Bowla pričakujemo kakšno podobno kacijo, kot lanski Philly special, odgovoril: “Ne, zato ker Jared (op. a. Goff) ne zna loviti žoge.”

Na naše vprašanje, katera tekma Rams v letošnji sezoni se mu je zdela najboljša, je odvrnil: “Ne vem, pa me v bistvu niti ne zanima. Včasih zmagaš, mi smo recimo letos povezali dva poraza, vsi so mislili, da je to konec,… pomembna je samo ta tekma pred nami.” Gurley je dodal, da imata z nekdanjim soigralcem na univerzi Georgia, Sonyem Michelom, letošnjim članom New Englanda, v teh dneh odnos na “stand-by”.

Ko smo Goffu Gurleya zatožili, mu torej omenili dvom v njegove sposobnosti na položaju wide recieverja, je prvi mož Los Angelesa odvrnil: “Bilo bi nespametno, da vam pred Super Bowlom razkrivam akcije, a raje verjemite, da znam tudi loviti.”

Na vprašanje, ali se mu zdi, da je lahko njegovo sodelovanje s trenerjem Seanom McVayem tudi vsaj približno tako uspešno in dolgoletno, kot vez Brady – Belichick, je bil diplomatski: “Za začetek bi bilo lepo, če to nedeljo zmagamo.” Pravilno razmišljanje, najprej zmaga v nedeljo, potem se bomo pa naprej pogovarjali.

Še najbolje razpoložen se je zdel človek, ki s Super Bowl tekmo že ima nekaj izkušenj, tekmo vseh tekem je pred tremi leti tudi dobil. Branilca Aqiba Taliba smo pobarali o tem, če se kdaj zaloti, kako sanjari o akcijah: “Seveda in to celo zelo pogosto. Zlasti potem, ko delamo videoanalize, si rečem…ok, oni bodo v takšni postavitvi, mi v takšni, skušam si izvizualizirati, koga bodo postavili name, najraje sanjarim o našem proslavljanju.”

Nekdanji član Denverja je dodal, da med tistim Super Bowlom, ki ga je dobil z Broncos proti Carolini, in tem letošnjim, ne dela razlik. “Nastopi v takšni tekmi so kot otroci, enako mi pomenijo, med njimi ne delam razlike.”

Športni dogodek leta je zagotovo nekaj posebnega za Brandina Cooksa. Lovilec, ki je lani v Super Bowlu nastopil za New England, je vrhunec kariere končal že po prvem polčasu, saj je zaradi brutalnega naleta utrpel pretres možganov. “Blagoslovljen sem, da imam novo priložnost, bog ne dela naključij, veselim se nove ponujene priložnosti. Nisem pozabil na tisto lani, bom pa tokrat skušal predvsem uživati, se zabavati,” je povedal Cooks.

Kot zanimivost lahko za konec povemo še to, da so Rams letošnjo sezono začeli kot favoriti za zmago (izmed vseh 32 moštev), v Super Bowlu pa stavnice rahlo prednost namenjajo New Englandu.