Cleveland težavnemu tekaču ponudil drugo priložnost

NFL 11. Feb 201921:11 > 21:26
Twitter

Komaj en teden je od Super Bowla LIII, pa je že odjeknila prva "bomba" t. i. offseasona. Kareem Hunt, ki je bil konec meseca novembra lani odpuščen s strani Kansas City Chiefs, je sedaj postal član Cleveland Browns. Gre za enoletno pogodbo.

Getty Images Sport, Adam Glanzman

  Hunta so s strani Chiefsov odpustili zaradi tega, ker je rumeni portal TMZ objavil posnetek, na katerem je tekač vidno razburjen brcnil neko dekle. V času, ko je posnetek prišel v javnost, so za incident pri Chiefsih vedeli, a so nato v izjavi za javnost razkrili, da se jim je Hunt glede podrobnosti nekega februarskega večera 2018 zlagal.

Chiefs so imeli prav. Nisem povedal vsega po resnici,” je takrat Hunt povedal v intervjuju za ESPN z Liso Salters.

A očitno si bo – tako kot recimo Reuben Foster – sedaj Hunt prislužil drugo priložnost. In to prav v domčem Clevelandu, kjer je Hunt odraščal in tudi obiskoval univerzo Toledo.

Pogodbo z njem so podpisali Browns, katerih generalni menedžer John Dorsey Hunta dobro pozna. “Moje poznanstvo s Kareemom od leta 2016 je močno vplivalo na to odločitev,” je so pri Clevelandu zapisali v izjavi za javnost.

Odločali sta dve stvari: to, da je Kareem dejanje priznal in obžaloval, hkrati pa dobiva strokovno pomoč,” je med drugim zapisal Dorsey, ki je bil v strokovnem štabu Chiefsov, ko so le-ti izbrali Hunta.

Oglasil se je tudi Hunt, ki se je najprej zahvalil za drugo priložnost in še enkrat dejal, da svoje dejanje močno obžaluje. “Sprejemam krivdo in zares mi je žal. Nisem bil vzgojen v takega človeka in naredil bom vse, da se to ne bo več zgodilo. Izjemno sem hvaležen Johnu Dorseyu, Dee in Jimmyju Haslamu ter celotni organizaciji Cleveland Brownsov, ki mi je ponudila drugo priložnost in naredil bom vse, da jo bom upravičil, tako na igrišču kot izven njega,” je med drugim pisalo v izjavi za javnost.

Spomnimo, Hunt je bil leta 2017 izbran na naboru s strani Chiefsov v tretjem krogu in je bil vse do novembra lani odličen. Do sedaj je v ligi osvojil 2151 jardov in 15 touchdownov.

Kdaj točno bo lahko Hunt v dresu Brownsov zares zaigral, je veliko vprašanje, saj ga trenutno čakajo sankcije s strani lige. Slednje bodo izvršene v obliki kazni nekaj tekem, koliko, pa ostaja še vprašanje. Komisar lige Roger Goodell bo najverjetneje kazen Huntu izrekel v naslednjih tednih, dejstvo pa je, da je Hunt lahko vesel, da si je prislužil drugo priložnost. Mnogi, recimo Ray Rice, ki so ga kot prvega dobili s posnetkom pretepa tedanje zaročenke, namreč po incidentu ni več stopil na zelenice lige NFL …