NFL: Komu zadnje vstopnice za končnico?

NFL 24. Dec 201612:13 > 12:36
Getty Images

V NFL ligi se nocoj nadaljuje predzadnji teden rednega dela. Izmed nocojšnjih 12 tekem le 2 ne odločata o potnikih v končnico. Že v četrtek so Philadelphia Eagles premagali NY Giants.

Za dramo pred današnjimi tekmami so poskrbeli dogodki v Wisconsinu, kjer je letalo z ekipo Minnesota Vikings zdrsnilo s poledenele proge in končalo na travi. Ker je bilo plovilo nepremično, so na pomoč priskočili gasilci. 

Vikings se bodo nocoj ob 19. uri (SK 1) na Lambeau Fieldu pomerili proti Green Bay Packers. Slednji bi si z zmago zagotovili osmo zaporedno sezono s končnico, Minnesota pa jim bo kot divizijski nasprotnik to seveda na vse kriplje želela preprečiti, saj imajo tudi sami še nekaj malega možnosti za “playoff”, a niso odvisni samo od sebe.

Getty Images

 Zelo zanimivo bo tudi v Orchard Parku, kjer bodo Buffalo Bills istočasno gostili Miami Dolphins (SK 2; 19:00). Če Miami v gosteh doseže deseto zmago sezone, bi se lahko že na božič veselili uvrstitve v končnico – njihove prve po sezoni 2008. Za to potrebujejo še poraz (ali remi) Detroita, bo pa tudi danes namesto Ryana Tannehilla za centrom rezervni podajalec Matt Moore.

Nekoliko kasneje boste na svoj račun prišli ljubitelji ekip New Orleans Saints oziroma Tampa Bay Bucaneers (SK 1; 22:25). Divizijska rivala se bosta pomerila drugič v slabih dveh tednih. 11. decembra so doma slavili “Bucs” na čelu z Jameisom Winstonom in če bi uspeh ponovili ter nato zmagali še na novega leta dan, se jim končnica ne more izmuzniti, razen če…

…bi imeli neverjetno smolo. Atlanta Falcons so v diviziji NFC jug spredaj, za končnico pa iz konference kandidirajo tudi Washington Redskins ter GB Packers. Časnik New York Times oziroma njihov Upshot Blog je izdelal projekcijo, po kateri imajo Bucaneers kar 96 odstotkov možnosti za končnico, če do konca rednega dela obe tekmi dobijo.

Kaj pa Saints? Večina njihove vojske navijačev že razmišlja o sezoni 2017, najbolj optimistični pa so si na steno v dnevni sobi pribili naslednji nor scenarij: zmaga njihove ekipe proti Bucaneers in naslednji teden še v Atlanti, Vikings danes premagajo Packers, potem pa v zadnjem tednu oboji od zadnje navedenih izgubijo, prav tako pa v zadnjem tednu izgubi Tampa.

Že vse to se zdi skoraj nemogoče, ob tem pa bi morali Saints računati še na to, da bi obe preostali tekmi izgubili Washington Redskins. Vsota tekem, ki se mora torej izteči v prid ekipe iz Louisiane je 8!

 Tudi druga tekma v podobnem terminu (SK 3; 22:05) bo prava paša za oči. Medtem ko so si Oakland Raiders končnico zagotovili že prejšnji teden, se Indianapolis Colts trudijo ostati v boju za vrh divizije AFC jug. Računati morajo na današnjo zmago v Kaliforniji, hkrati računati na to, da Houston Texans izgubijo obe preostali tekmi ter Tennessee Titans nocoj klonijo na Floridi pri Jacksonville Jaguars.

V nočnem obračunu si boste lahko ogledali srečanje med Houston Texans in Cincinnati Bengals (SK 1; 2:25). Za domače bo tokrat prvič v sezoni začel podajalec Tom Savage.

Preostale ključne tekme:
19:00 Carolina Panthers – Atlanta Falcons
19:00 Chicago Bears – Washington Redskins
19:00 Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans
19:00 New England Patriots  – NewYork Jets
22h25 Seattle Seahawks – Arizona Cardinals

Nedelja:
22h30 Pittsburg Steelers – Baltimore Ravens
2h30 Kansas City Chiefs – Denver Broncos 

Ponedeljek:
2h30 Dallas Cowboys – Detroit Lions