Seahawks se krepijo – iz Houstona zvabili Clowneya

NFL 31. Avg 201921:30 > 21:34
Joe Robbins/Getty Images

Ekipa seattle Seahawks se je močno okrepila v obrambi, saj so v svoje vrste tik pred začetkom nove srezone lige NFL pripeljali enega izmed najboljših defensive end-ov tekmovanja, Jadeveona Clowneya.

Tekxans v zameno dobivajo “pick” v tretjem krogu nabora prihodnje leto, Barkeviousa Minga, ki igra na istem položaju in pa linebackerja Jacobya Martina.

Seattle je na tej poziciji že nekaj časa iskal kakovostnega igralca, potem ko je ekipo zapustil Frank Clark (zdaj KC Chiefs). Težava za Seahawks je tudi v tem, ker je Jarran Reed, ki je imel lani 10,5 sacka, za prvih šest tekem suspendiran.

Clowney je bil v sezoni 2019 tretjič v karieri izbran na tekmo vseh zvezd (Pro Bowl), v rednem delu sezone pa je zablestel s 47 tackli, 9 sacki, eno vsiljeno izgubljeno žogo in eno prestreženo podajo. Zaradi poškodbe kolena je v prvih dveh sezonah izpustil 15 tekem.

Ker je rok za podpisovanje dolgoročnih pogodb potekel 15. julija, se bo Clowney s Seattlom o tem menil šele po koncu sezone. Nova sezona NFL lige se začne v noči na petek s tekmo med Green Bayem in Chicagom, ki si jo bost ejasno lahko ogledali tudi na televiziji Sportklub.