Slavljenec Henry potopil Bradyjevo barko

NFL 5. Jan 20205:11 > 5:17
Adam Glanzman/Getty Images

Aktualni prvaki Lige NFL New England Patriotsi letos ne bodo branili naslov, saj so pokleknili že na prvi oviri v letošnji končnici. Tennessee Titans so v gosteh slavili z 20:13.

New England je sicer ekipa, ki je v zadnjih letih vedno navduševala v končnici, v zadnjih treh letih pa prav vselej zaigrala na Super Bowlu. Patrioti so letos prvič po devetih letih igrali že v uvodnem krogu končnice, saj so po izjemnem začetku sezone – osem zaporednih zmag – do konca rednega dela slavili le še štirikrat. Superzvezdnik in superveteran Tom Brady celo sezono ni imel kakovostnih lovilcev, tudi sam pa ni igral na željenem nivoju.

Za zmago Titansov je poskrbel tekač Derrick Henry, ki je s 34 teki pridelal kar 182 jardov in na sanjski način obeležil 26. rojstni dan. Titansi so sicer po zraku pridelali le 72 jardov. Gostje so po polčasu vodili s 14:13. Ta izid je bil nato na semaforju skoraj celoten drugi polčas, dokler ni nekdanji igralec New Englanda Logan Ryan devet sekund pred koncem prestregel podajo Bradyju in postavil končni izid.

Zelo dramatično je bilo tudi na drugi tekmi v konferenci AFC, v kateri je Houston po podaljšku z 22:19 premagal Buffalo. Buffalo je tekmo začel bolje in v prvem polčasu dosegel vseh 13 točk. Na začetku drugega dela so se predramili tudi nogometaši Houstona, Buffalu pa je s prostim strelom povedel s 16:8.

Nato se je prebudil zaspani napad domače ekipe. Najprej je bil s tekom uspešen Watson, štiri minute pred koncem pa je Watson s podajo našel še Hyda za prvo vodstvo Buffala z 19:16. Gostje so pet sekund pred koncem s prostim strelom izsilili podaljšek. V tem je vsaka ekipa najprej zapravila po en napad, v drugo pa je Houston zadel prosti strel.