Brady zapušča New England Patriotse!

NFL 17. Mar 202013:51 > 13:52
Maddie Meyer/Getty Images

Tom Brady, 42-letni zvezdnik ameriškega nogometa in lige NFL se je uradno poslovil od ekipe za katero je igral 20 let.

Tom Brady je prvič v karieri postal prost igralec in tudi napovedal, da svoje kariere še ne bo zaključil. Jo pa vsekakor ne bo nadaljevali pri ekipi s katero je v preteklosti osvojil šest šampionskih prstanov. Brady je po poročanju medijev najbližje ekipama Los Angeles Chargers in Tampa Bay Buccaneers.

“Želim se zahvaliti vsem neverjetnim navijačem in pristašom Patriotsov. Massachusetts je bil moj dom 20 let. To sta bili resnično najsrečnejši dve desetletji v mojem življenju. Pri New Englandu sem dobil ljubezen in hvaležnost. Podpora je bila neverjetna in želim si, da bo to lahko izkusil vsak igralec. Moji otroci so se tu rodili in odraščali – vi pa ste fanta iz Kalifornije sprejeli za svojega. Ljubim vašo predanost in zvestobo. Ne morem se vam dovolj zahvaliti za podporo naši ekipi. Blagoslovljen sem, da sem to lahko delil z vami. Poizkušal sem nas predstavljati na najboljši in najbolj ponosen način. Vedno sem dal vse od sebe, da bi skupaj s soigralci prišli do zmage. Odprli ste mi svoja srca in jaz vam svojega. Vedno boste del mene. Ne vem kaj bo prinesla prihodnost toda čas je, da odprem novo poglavje v mojem življenju in karieri. Hvala iz srca, vedno vas bom imel rad in vedno se bom rad spominjal vse kar smo si delil.”

Leta 2000 so ga Patriotsi na naboru izbrali kot 199. V dveh desetletjih, ki jih je preživel v Bostonu pa je postal eden najboljših igralcev v zgodovini NFL. Z moštvom je šestkrat osvojil lovoriko Vinca Lombardija (2002, 2004, 2005, 2015, 2017 in 2019), štirikrat je osvojil MVP Super Bowla, trikrat pa tudi izbran za MVP celotne sezone v NFL. Skupno je nastopil na 14. Pro Bowlih, v prvi ekipi trikrat in v drugi ekipi dvakrat.