Nabor NFL: Prvi krog brez presenečenj

NFL 24. Apr 202015:20 > 15:39
Twitter

Dolgo pričakovani nabor lige NFL ni postregel z veliko presenečenji, pač pa s predvsem pričakovanimi izbori, o katerih se je govorilo že vse od konca NCAA sezone. Prvi krog nabora, ki je bil izpeljan popolnoma virtualno in brez večjih tehničnih težav, je minil v znamenju le štirih menjav.

Joe Burrow, ki je kot prvi izbor odšel k ekipi Cincinnati Bengals torej ni nikakršno presenečenje, saj je bil kot prvi izbor projeciran v prav vsakem t. i. mock draftu analistov in poznavalcev lige. Bengals računajo, da so z Burrowom dobili svojega podajalca za naslednjih nekaj let.

Brez presenečenja ni bil niti drugi izbor. Ta je bil Chase Young, odličen obrambni igralec, ki bo zaigral za ekipo svojega otroštva – Washington Redskins. Young je pred naborom slovel kot celo najboljši igralec nabora, zaradi česar ga Washington Redskins niso izpustili iz rok.

Pričakovan izbor je bil tudi na številki tri, kjer so Detroit Lions izbrali naslednika Dariusa Slaya – to je cornerback Jeff Okudah, ki je bil izmed vseh igralcev v secondaryju projiciran najvišje, zato so se Lions odločili zanj.

Kljub temu, da so imeli potrebo po igralcu v obrambi tudi pri New York Giants, pa so se G-Meni odločili zaščiti svojega podajalca Daniela Jonesa, zato so izbrali napadalnega tackla Andrewa Thomasa.

Na številki pet in šest sta bila izbrana podajalca. Miami Dolphins so se odločili za Tuo Tagovailojo, Los Angeles Chargers pa za Justina Herberta. Skupaj so bili v prvem krogu izbrani štirje podajalci – kot 26. v prvem krogu je bil s strani Green Bay Packersov izbran Jordan Love. Packers so se tako bolj kot na bližnjo prihodnost osredotočili na življenje po Aaronu Rodgersu, kar je ob talentu, ki je na letošnjem naboru v vrstah lovilcev, presenetljiva odločitev.

So se pa za lovilca odločili pri ekipah Las Vegas Raiders (Henry Ruggs III), Denver Broncos (Jerry Jeudy) in Dallas Cowboys (CeeDee Lamb). Slednji so imeli sicer večjo potrebo po igralcu iz omrambnih vrst, vendar so očitno odgovorni pri Kavbojih prišli do zaključka, da Lamba ne gre izpustiti iz rok. Za lovilca so se odločili tudi pri Philadelphia Eagles, kjer so prav tako zanimivo izbrali Jalena Reagorja, medtem ko se je Minnesota le mesto za njimi odločila ta Justina Jeffersona, ki bo skušal zapolniti vrzel po odhodu Stefona Diggsa v Buffalo. Tudi San Francisco 49ers so se z drugim izborom v prvem krogu odločili za lovilca, pri čemer so izbrali člana univerze Arizona State Brandona Aiyuka.

Z izjemnim igralcem se je sicer okrepila Arizona, ki je kot osmega izbrala linebackerja oz. safetyja Isaiaha Simmonsa. Simmone je že na Combinu v Indianapolisu dejal, da nima specifične pozicije, pač pa se ima za “obrambnega igralca,” ki se dobro znajde tako na omenjenih dveh pozicijah kot tudi na cornerju ali v t. i. slotu.

V primerjavi z nabori v prejšnjih letih smo videli le štiri menjave, pri čemer se prva ni zgodila med najvišjimi 12 izbori. San Francisco (13.) in Tampa Bay Buccaneers (14.) sta bila tako prvi ekipi, ki sta se dogovorili o menjavi. New England Patriots (23.) so svoj izbor v prvem krogu prepustili Los Angeles Chargersom, v zameno pa dobili izbor v drugem in tretjem krogu. Za nov skok navzgor so se odločili 49ers (31.), ki so menjali z Minnesoto (25.) in Packers (30.), ki so se o spremembi vrstnega reda uspeli dogovoriti z Miamijem (26.)

V petek bosta na vrsti še drugi in tretji krog, v soboto pa bodo na sporedu še četrti, peti, šesti in sedmi krog.

Liga NFL, Nabor 2020, prvi krog.
1. Cincinnati Bengals: Joe Burrow, podajalec, LSU
2. Washington Redskins: Chase Young, edge, Ohio State
3. Detroit Lions: Jeff Okudah, cornerback, Ohio State
4. New York Giants: Andrew Thomas, tackle, Gerogia
5. Miami Dolphins: Tua Tagovailoa, podajalec, Alabama
6. Los Angeles Chargers: Justin Herbert, podajalec, Oregon
7. Carolina Panthers: Derrick Brown, obrambni tackle, Auburn
8. Arizona Cardinals: Isaiah Simmons, linebacker, Clemson
9. Jacksonville Jaguars: CJ Henderson, cornerback, Florida
10. Cleveland Browns: Jedrick Willis, tackle, Alabama
11. New York Jets: Mekhi Becton, tackle, Louisville
12. Las Vegas Raiders: Henry Ruggs III, lovilec, Alabama
13. Tampa Bay Buccaneers: Tristan Wirfs, tackle, Iowa (menjava s San Franciscom)
14. San Francisco 49ers: Javon Kinlaw, obrambni tackle, South Carolina
15. Denver Broncos: Jerry Jeudy, lovilec, Alabama
16. Atlanta Falcons: A.J. Terrell, cornerback, Clemson
17. Dallas Cowboys: CeeDee Lamb, lovilec, Oklahoma
18. Miami Dolphins: Austin Jackson, tackle, USC
19. Las Vegas Raiders: Damon Arnette, cornerback, Ohio State
20. Jacksonville Jaguars: K’Lavon Chaisson, edge, LSU
21. Philadelphia Eagles: Jalen Reagor, lovilec, TCU
22. Minnesota Vikings: Justin Jefferson, lovilec, LSU
23. Los Angeles Chargers: Kenneth Murray, linebacker, Oklahoma
24. New Orleans Saints: Cesar Ruiz, center, Michigan
25.San Francisco 49ers: Brandon Aiyuk, lovilec, Arizona St. (menjava z Minnesoto)
26. Green Bay Packers: Jordan Love, podajalec, Utah State
27. Seattle Seahawks: Jordyn Brooks, linebacker, Texas Tech
28. Baltimore Ravens: Patrick Queen, linebacker, LSU
29. Tennessee Titans: Isaiah Wilson, tackle, Georgia
30. Miami Dolphins: Noah Igbinoghene, cornerback, Alabama
31. Minnesota Vikings: Jeff Gladney, cornerback, TCU
32. Kansas City Chiefs: Clyde Edwards-Helaire, tekač, LSU