Newton bo prvi podajalec Patriotsov

NFL 4. Sep 202021:29 > 21:49
Getty Images

Glavni trener New England Patriotsov Bill Belichick je teden dni pred začetkom sezone potrdil, da bo Cam Newton sezono začel kot prvi podajalec ekipe.

New England Patriotse je po koncu zadnje sezone po 20 letih zapustil legendarni Tom Brady, ki je podpisal za Tampo Bay in zdaj je glavni trener Patsov Bill Belichick potrdil, da bo njegovo mesto prevzel Cam Newton

31-letni Newton, prvi izbor drafta leta 2011 in MVP sezone 2015, je vso kariero igral za Carolina Panthers, s katerimi je igral tudi na Super Bowlu pred petimi leti. V zadnjem času je imel precej težav s poškodbami, tako da je lani igral le na dveh tekmah. Newton je na novo ponudbo čakal vse do julija, ko so mu Patriotsi ponudili minimalno plačo.

Newton se je med pripravami za mesto prvega podajalca boril z neizkušenim Jarrettom Stidhamom, ki se je v zadnjih tednih boril s poškodbo.

Zanimivo bo videti, ali lahko Patriotsi nadaljujejo niz enajstih divizijskih naslovov, še posebej ob zelo močnih Buffalo Billsih. Patriotsi lani prvič po letu 2010 niso prišli vsaj do finala konference AFC.

V ligi NFL odmeva tudi poteza Washingtona, ki je odpustil tekača Adriana Petersona, MVP lige v sezoni 2012. Peterson je bil pri 35 letih v zatonu kariere, vendar je rez presenetil tudi njega. “To je bilo veliko presenečenje. Dobre priprave so za mano. Zdelo se mi je, da bom prvi tekač. Včeraj mi je trener povedal, da hočejo dati priložnost mladim, ampak nisem vedel, da bom odpuščen, nič ni kazalo na to.”

Tekač Leonard Fournette, ki ga je pred dnevi odpustil Jacksonville, je podpisal pogodbo s Tampo Bayem, kjer se bo pridružil Bradyju in še enemu nekdanjemu igralcu Patriotsov, Robu Gronkowskemu, ki se je vrnil po sezoni “upokojitve”. Tampa je vsekakor kandidat za ekipo, ki bo letos najbolj napredovala.

Tennesse Titans si želijo v svoje vrste pripeljati Jadeveona Clowneyja, ki je bil prvi izbor drafta 2014. Za Clowneyja se zanimata tudi New Orleans in Seattle, kjer je 27-letnik igral lani.