Los Angeles Rams s polno paro poteptali Arizono

Ameriški nogomet 18. Jan 20227:26 0 komentarjev
Foto Gary Vasquez - USA Today Sports via Guliver

Los Angeles Rams so v zadnji tekmi prvega kroga končnice pometili z Arizona Cardinals in se tako uvrstili v divizijski vikend. Že v nedeljo so si vozovnice za naslednji teden priigrali še Tampa Bay Buccaneers, San Francisco 49ers in Kansas City Chiefs.

Rams so odločno krenili in že na prvi posesti povedli s touchdownom Odella Beckhama Jr. Za Ramse se je po poškodbi strgane tetive vrnil Cam Akers, ki je že na prvi tekmi po povratku v 17 poskusih pretekel 55 jardov. Stafford je še v prvi četrtini našel še Cooperja Kuppa in Rams so tako hitro povedli s 14 točkami prednosti.

Kmalu so prednost še povečali. Kyler Murray je bil celotno srečanje pod pritiskom Ramsove obrambne linije. Rush mu ni prizanesel in Murray je že sredi druge četrtine iz svoje končne cone vrgel prestreženo podajo, ki jo je David Long vrnil v končno cono.

V drugem delu so tudi Rams stopili s pedala za plin, saj je bila tekma ob katastrofalni igri Arizone praktično dobljena. Matt Stafford je podal za 202 jarda, med podajalci pa se je statistično znašel tudi Beckham Jr. Stafford je en touchdown dosegel še po tleh.

Na drugi strani so imeli Cardinals katastrofalen večer. V prvem polčasu je Murray podal za vsega 28 jardov, na koncu pa jih je zbral skromnih. Cardsom ni steklo niti v napadu niti v obrambi, nato pa se je v tretji četrtini strašljivo poškodoval še Budda Baker. Safetyja so na nosilih prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer bo opravil preiskave morebitne poškodbe glave.

Rams so se tako prebili v naslednji krog, kjer jih čaka Tampa Bay Buccaneers. V nedeljo so si napredovanje zagotovili še Tampa Bay Buccaneers, San Francisco 49ers in Kansas City Chiefs. Medtem ko si Buccaneers in Chiefs dokaj gladko zagotovili napredovanje, pa so tekmo med Dallasom in San Franciscom odločile zadnje sekunde.

Poteza, s katero so si San Francisco 49ers zagotovili napredovanje, je bila slaba odločitev Daka Prescotta, ki je ob 14 sekundah in brez minute odmora stekel čez sredino igrišča. Center in Prescott sta se nekoliko zapletla, svoje je dodal še sodnik, ki je žogo tik pred snapom prestavljal, in Cowboysom se je tako ura dobesedno iztekla, s tem pa tudi možnost za morebiten preobrat.

Končnica se nadaljuje v soboto, ko se tekmovanju pridružita še oba najvišje uvrščeni ekipi v vsaki konferenci, Tennessee Titans in Green Bay Packers.

Liga NFL, wild card:

Los Angeles Rams – Arizona Cardinals 34:11

Že odigrano:

Tampa Bay Buccaneers – Philadelphia Eagles 31:15

Dallas Cowboys – San Francisco 49ers 17:23

Kansas City Chiefs – Pittsburgh Steelers 42:21

Cincinnati Bengals – Las Vegas Raiders 26:19

Buffalo Bills – New England Patriots 47:17

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!