NFL ima novo moštvo, dobrodošli Poveljniki

Ameriški nogomet 2. Feb 202214:10 > 14:37 2 komentarja
Lee Coleman - Icon Sportswire via Guliverimage

Vodstvo ekipe Washington Football Team, ki tekmuje v ligi NFL, je za današnji dan napovedalo razkritje novega imena, ki bi nadomestilo politično sporen (pokojni) termin Redskins. To je zdaj tudi uradno postal nadimek Commanders.

Zadnji dve sezoni je moštvo nosilo preprosto ime “Washington Football Team”, a so člani vodstva franšize zagotavljali, da poteka proces iskanja novega poimenovanja.

V ožji izbor je prišlo kar nekaj imen, na primer Red Hogs, Redwolves, Commanders, Admirals, Brigade, Armada, klub pa se je celo spogledoval z možnostjo, da ostane pri osnovni verziji in bi ostali kar “nogometno moštvo”.

V javnost je sinoči ušel posnetek, ki je delo ene izmed lokalnih televizijskih postaj v okolici Landoverja, kjer domuje franšiza. Na njej je, ob približanju kadra v prostorih stadiona Fedex Field, jasno viden napis “Commanders”, torej lahko logično sklepamo, da bodo v Washingtonu že v sezoni 2022 igrali t.i. komandati oziroma poveljniki.

Danes je zadeva postala tudi uradna.

Klub je ime še pred koncem tekoče sezone želel razkriti zato, da bi igralci Washingtona v novi opremi in s svežim logotipom nastopili že na tekmi zvezd. Takoimenovani Pro Bowl si boste lahko konec tedna seveda ogledali na enem izmed kanalov televizije Sportklub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje