Kralj z veliko prošnjo za angleške junake (VIDEO)

Euro2024 11. Jul 202411:13 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Britanski kralj Charles je čestital angleški nogometni reprezentanci za uvrstitev v finale evropskega prvenstva v Nemčiji po zmagi nad Nizozemsko z 2:1 v izdihljajih drugega polfinala EP. Ekipo je prosil, naj se izogne še večji drami v zadnjih trenutkih tekme, kot doslej na EP. Angleški tekmec v nedeljo v Berlinu bo Španija.

Odločilni gol za Anglijo, ki je v predtekmovanju igrala 0:0 s Slovenijo, je v zadnji minuti dosegel Ollie Watkins, strelec je pred tem na prvenstvu igral skupaj vsega 20 minut. Angleški selektor Gareth Southgate je devet minut pred koncem zamenjal kapetana Harryja Kaneja, ki je pred tem izenačil iz enajstmetrovke, in Phila Fodena. Vstopila sta Watkins in podajalec pri odločilnem golu Cole Palmer.

“Vem, da mi ljudje ne bodo verjeli, toda ko sva s Colom Palmerjem vstopala v 81. minuti, sem mu rekel, zaigrala bova in ti mi boš podal. Vedel sem takoj, ko je dobil žogo, da jo bo podal do mene. Ko je žoga končala v mreži je bil to najboljši občutek v nogometu doslej,” je za ITVSport dejal Watkins po srečanju.

“Neverjetno je, tedne sem čakal na ta trenutek. Potrebno je bilo veliko trdega dela, da sem prišel do mesta, kjer sem danes. Dobil sem priložnost in jo sprejel z vsem srcem. Nimam besed, dolgo si nisem želel zapustiti igrišča, ker sem želel vsrkati to vzdušje,” je dodal angleški junak večera.

“Pazite na nacionalni krvni tlak”

Angleška vrsta, s številnimi zvezdniki v ekipi je bila med največjimi favoriti pred prvenstvom, je po bledih predstavah prikazala najboljšo igro prav v polfinalu proti Nizozemski. Z golom rezervista Watkinsa se je rešila podaljškov in streljanja enajstmetrovk. Slednje so bile zanjo usodne na prejšnji finalni tekmi EP na domačem Wembleyju, ko je izgubila proti Italiji.

V sporočilu po zmagi treh levov proti Nizozemski se je kralj Charles pošalil po dramah, ki so jo prestali angleški navijači, vključno z izenačenjem v zadnjem izdihljaju osmine finala proti Slovaški in zmagoslavjem po enajstmetrovkah proti Švici v četrtfinalu, ter jih prosil, naj v finalu pazijo na “nacionalni krvni tlak” v spopadu s Španijo.

“Če vas lahko spodbudim, si zagotovite zmago, preden boste potrebovali čudežne gole v zadnji minuti ali še eno dramo z enajstmetrovkami,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal kralj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!