NFL prihaja v Nemčijo

Ameriški nogomet 9. Feb 202221:58 0 komentarjev
Po tekmah na Otoku bodo na svoj račun prišli tudi navijači iz celinske Evrope. Foto: Frank Augstein - AP Photo via Guliver

Liga NFL je izpolnila dolgotena namigovanja in potrdila, da se bo v sezoni 2022 prvič v zgodovini lige odpravila na doslej neznano NFL ozemlje. Ena tekma rednega dela se bo v naslednji sezoni odvila tudi v Münchnu, kasneje pa še v Frankfurtu.

“Veseli som, da v svojo družino sprejmemo še Munchen in Frankfurt. Za navijače v Nemčiji pa se veselimo, da Jim bono prinesli spektakel v obliki tekme rednega dela sezone,” je v izjavi za javnost deal komisar lige NFL Roger Goodell. “Veselimo se gostovanja na fantastičnem stadionu ekipe Bayerna letos jeseni, hkrati pa komaj čakamo, da razširimo sodelovanje z Bundesligo,” je še dodal Goodell. 

Tekma v Munchnu bo ena izmed petig mednarodnih tekem redena dela, načrtovanih za naslednjo sezono. Tri bodo po načrtu odigrane v Londonu,  Goodell pa je med tednom pred Super Bowlom v Los Angelesu na svoji tradicionalni novinarski konferenci potrdil, da se NFL naslednjo sezono ponovno vrača v Mexico City. 

Kdo bo nastopal na mednarodnih tekmah še ni znano, bo pa Liga NFL to objavila v naslednjih tednih. Točen razpored bo objavila maja. Ker ekipe od letošnje sezone dalje igrajo po 17 tekem rednega dela, je cilj, da bi bio vsako moštvo del t. I. International Series vsakih osem let. 

Nemčija bo v naslednjih štirih letih gostila štiri mednarodne tekme. Dve bosta odigrani v Munchenu, dve pa bo gostil še Frankfurt. 

Na več informacij, koga bomo lahko gledali v naši neposredni bližini, bo treba še počakati. Nedvomno pa je to magnet za slovenske oboževalce lige NFL. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!