NFL se vrača v Evropo!

Ameriški nogomet 12. Maj 202117:48 > 17:52 0 komentarjev
REUTERS/Steve Flynn-USA TODAY Sports
REUTERS/Steve Flynn-USA TODAY Sports

Pri NFL so potrdili, da se bodo v letu 2021 vrnili k tradicionalnem igranju mednarodnih tekem.

Po napovedih bosta dve tekmi odigrani v Londonu, na stadionu, kjer svoje tekme igra Tottenham.

Zadnji dvoboji na evropskih tleh so bili odigrani leta 2019. Vse štiri tekme so bile organizirane v prestolnici Anglije – dve sta bili na stadionu Wembley in dve na stadionu Tottenhama.

Atlanta Falcons bodo 10. oktobra gostili New York Jets, teden dni kasneje pa bodo Jacksonville Jaguars igrali proti Miami Dolphins.

Serija NFL tekem v Londonu vključuje 28 dvobojev v 13 zaporednih sezonah z začetkom leta 2007. Lani so bili zaradi pandemije koronavirusa vse tekme odigrane v ZDA.

V Londonu bodo tako imeli navijači priložnost videti nekaj najboljših igralcev lige. Vsekakor bosta izstopala prva dva izbora na naboru – Trevor Lawrence (Jacksonville Jaguars) in Zach Wilson (New York Jets).

“Navdušeni smo, da se vračamo v London. Pričakujemo, da bodo prihajajoče tekme praznik našega športa in praznik za našo močno bazo navijačev v Veliki Britaniji,” je dejal Christopher Halpin, podpredsednik in glavni direktor za strategijo in napredek lige NFL.

Jacksonville Jaguars so na zadnji tekmi lige NFL, ki so jo igrali na evropskih tleh izgubili. S 26:3 jih je premagal Houston Texans.

Tekme lige NFL boste lahko tudi v prihodnji sezoni spremljali na programih Sportkluba.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!