NFL: Zmagovalec nabora Chicago, noč v znamenju Alabame

Twitter

Ponoči se je odvil, za ljubitelje ameriškega nogometa, dolgo pričakovani nabor lige NFL. Po mnenju mnogih so iz prvega kroga največ potegnili Chicago Bears, prvi izbor pa je pričakovano podajalec Trevor Lawrence, ki postaja zaščitni znak franšize Jacksonville Jaguars.

Ekipa s Floride ni presenetila in kot prvega vzela dolgolasega “quarterbacka” z univerze Clemson ter mu kasneje v 1. krogu nabora, na presenečenje mnogih, dodala tekača, Travisa Ettiena. Fanta se odlično poznata, saj sta bila na Clemsonu soigralca, je pa zanimivo, da Jaguars na 25. poziciji niso izbrali nekoga iz obrambnih vrst, kjer jim kar konkretno škripa.

Največjega pompa je bila deležna zamenjava izbora, ko je Chicago 11. “pick” vzel od NY Giants, v nasprotno smer poslal nekaj bodočega ‘kapitala’ ter potem izbral člana univerze Ohio State, Justina Fieldsa.

Kljub temu, da imajo čikaški medvedje v moštvu dva preverjena veterana, Andya Daltona in Nicka Folesa, so v Fieldsu očitno videli prihodnjega “franchise quarterbacka” in ga niso želeli prepustiti ostalim. Obstajala je namreč velika verjetnost, da ga kasneje pograbita bodisi New England, bodisi Washington. Sicer so bile poleg omenjene sinoči opravljene še štiri takšne zamenjave.

Tako so denimo Philadelphia Eagles skočili na 10. pozicijo, saj niso želeli ponoviti lanske napake (ko jim je Jalen Reagor bolj dišal od Justina Jeffersona) in so si zagotovili najboljšega lovilca, ki je v tistem trenutku še bil na voljo – dobitnik Heismanove nagrade, DeVonto Smitha.

Ta je bil ponoči eden izmed kar šestih članov univerze Alabama, ki so bili izbrani že prvi dan nabora, s čimer je šola izenačila rekord Miamija iz sezone 2004, ko se je slednji v prvi rundi lahko pohvalil kar s šestimi izbranimi fanti.

Podajalce so, poleg Jacksonvillea in Chicaga vzeli še New York Jets (#2, Zach Wilson, BYU), San Francisco 49ers (#3, Trey Lance, North Dakota State) in New England Patriots (#15, Mac Jones, Alabama).

Da si pri slednjih res želijo nekoga, ki bo vodilni podajalec za naslednjih 10 do 15 let, priča dejstvo, da je franšiza Patriots pozicijo “quarterback” že v prvem krogu nazadnje napadla davnega leta 1993, ko je bil tedaj kot prvi poklican Drew Bledsoe.

Nabor se nadaljuje danes ponoči ob 1. uri, ko bosta na sporedu druga in tretja runda, tokrat imajo ekipe na voljo za izbiro le 8 minut, potem ko jih je bilo včeraj 10.