San Francisco 49ers v novo sezono s slovenskim hrustom

Ameriški nogomet 31. Avg 20229:46 0 komentarjev
Nick Zakelj na fotografiji levo; Foto: Guliverimage

Ljubitelji ameriškega nogometa na sončni strani Alp imajo v novi sezoni dober razlog, da stiskajo pesti za San Francisco 49ers. Franšiza iz Kalifornije je v svojo ekipo za jesen 2022 vključila igralca slovenskih korenin, novinca Nicka Zaklja.

Pred dnevi smo poročali o tem, kako se Zakelj pri San Franciscu vzpenja po hierarhični lestvici napadalne enote.

Desni ‘guard’ zasedbe v rdeče-zlati opravi je na vseh treh pripravljalnih tekmah očitno zadovoljil strokovni štab na čelu s trenerjem Kyleom Shanahanom in si prislužil vpoklic v prvo postavo, ki pri vseh moštvih šteje 53 fantov.

Ponosen na svoje korenine

Prednost je Zakelj presenetljivo dobil celo pred izkušenim Justinom Skuleom, ki je denimo v sezoni 2020 igral na vseh 16 tekmah rednega dela, ko so potem “Niners” šele v Super bowlu klonili proti Kansas City Chiefs.

Zakelj (lahko tudi po slovensko: Nik Žakelj) je predlani med prvim valom pandemije opravil zanimiv intervju z našim strokovnim komentatorjem Rokom Gregoričem in med drugim dejal, da je ponosen na svoje korenine ter da je včlanjen v zvezo slovenske manjšine Kranjsko-Slovenska Katoliska Jednota (Grand Carnolian Slovenian Catholic Union).

Mere telesnega stražarja

Nekdanji član univerze Fordham je doma iz predmestja Clevelanda, Broadview Heights in ima postavo pravega orjaka. V višino meri 198 cm, tehta pa kar 143 kilogramov. Na desni strani napadalne linije bo rezerva Aaronu Banksu, njegova naloga pa bo čim boljša zaščita mladega podajalca San Francisca, Treya Lancea.

Najzanimivejša srečanja lige NFL si boste tudi v novi sezoni lahko ogledali na programih televizije Sportklub. Sezono v noči na petek (9. septembra) odpirajo prvaki Los Angeles Rams, ki se bodo merili proti prvim favoritom za naslov Buffalo Bills.

Gruden si želi novo priložnost v NFL

Nekdanji trener ekipe NFL Las Vegas Raiders Jon Gruden se je javno sramoval svoje elektronske pošte, z rasističnimi žaljivkami, zaradi katere je izgubil službo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. A trener slovenskih korenin dodaja, da si v ligi NFL želi še eno priložnost. Gruden je v pogovoru za Little Rock Touchdown Club v Arkansasu v komentarjih, ki so bili objavljeni na Twitterju, dejal, da so sporočila, v katerih je uporabljal rasistične in protigejevske zapise, sramotna, vendar je dodal, da verjame, da je dobra oseba. “Tukaj ne bom govoril nič drugega kot resnice,” je dejal Gruden. “Sram me je tega, kar se je zgodilo. To je sramotno. A sem dobra oseba. Verjamem v to. Hodim v cerkev, poročen sem 31 let in imam tri super fante. Še vedno obožujem nogomet. Naredil sem nekaj napak. Prosim za odpuščanje in upam, da bom dobil še eno možnost.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!