V ŽIVO na SK: Tampa Bay ali Kansas City? Brady ali Mahomes?

Ameriški nogomet 7. Feb 202110:30 0 komentarjev
REUTERS/Gabriella Borter
REUTERS/Gabriella Borter

V noči na ponedeljek se bosta ob 00.30 po slovenskem času v finalu lige ameriškega nogometa NFL v Tampi na Floridi za naslov merili domača ekipa Tampa Bay Buccaneers in branilec naslova Kansas City Chiefs. V 55. super bowlu bo imel podajalec domače ekipe Tom Brady priložnost za rekordni sedmi naslov prvaka. Favorit pa je Kansas s Patom Mahomesom.

Prvič v zgodovini Super Bowl se bo zgodilo, da bo eden izmed finalistov igral na svojem stadionu. Pri Tampa Bay Buccaneers bo zaigral 43-letni Tom Brady, ki lahko osvoji že svoj sedmi naslov. Na drugi strani pa igra Kansasa temelji na podajalcu Patricku Mahomsu.

Dan pred tekmo so bile tradicionalno podeljene nagrade. Aaron Rodgers je postal MVP lige, kar mu je uspelo že tretjič. Prejel je kar 44 glasov. Štiri je prejel Josh Allen, dva Patrick Mahomes.

“Velika čast je to nagrado osvojiti še tretjič. Leto 2020 je bilo brez dvoma noro leto, veliko je bilo sprememb, precej smo zrasli, napredovali in si ustvarili dobrih spominov. V tem letu sem igral res dober nogomet,” je dejal Rodgers, ki je MVP osvojil v sezonah 2011 in 2014. V letošnji končnici pa je njegov Green Bay klonil proti Tampi.

Odgovor o tem ali bo Brady predal štafeto ali pa zgolj utrdil status največjega bomo dobili v noči iz nedelje na ponedeljek s prenosom na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!