Rodgers novi kralj touchdownov v Green Bayu

Ameriški nogomet 26. Dec 20211:10 > 2:03 0 komentarjev
Aaron Rodgers je na tekmi proti Baltimorju izenačil rekord Bretta Favra. Foto: AP Photo/Nick Wass via Guliver

Aaron Rodgers, podajalec Green Bay Packers, je na božični dan izkoristil priložnost, da prehiti Bretta Favra po številu podaj za touchdown v zgodovini franšize Green Bay. Pred tekmo sta imela tako Rodgers kot tudi Favre 442 podaj za touchdown. Vendar se je na vrh lestvice zavihtel trenutni podajalec Packersov.

Svoje delo je Rodgers opravil že v prvi četrtini, ko je rekordno podajo ujel Allen Lazard. Kmalu na začetku druge četrtine pa je podajo ujel še Davante Adams.

Na začetku svoje kariere, že dolgo let nazaj, ko je bil Aaron Rodgers rezervni podajalec Green Bay Packersov, je pred tekmo rad bral različne stvari. Sprva je začel s prispevki o trenutnih igralcih, nato pa je prišel do sekcije, kjer so opisani ekipni in individualni rekordi.

“Spomnim se, da sem pregledvoval rekorde, ko sem bil že tretje ali četrto leto prvi podajalec ekipe. Moje ime je bilo omenjeno pod določenimi rekordi, ko sem začel dosegati določene številke,” je dejal Rodgers. “Spomnim se, da sem pogledal število touchdownov, ki jih je imel Brett Favre in sem pomislil, da nisem še niti pri številki 100. Kako bi lahko igral dovolj dolgo, da bi bil v isti kategoriji kot on,” je še dodal trenutni podajalec Packersov.

Preteklo nedeljo izenačen rekord

Rodgers je preteklo nedeljo izenačil Favrov rekord 442 podaj za touchdown. V napetem obračunu z Baltimore Ravensi je vrgel tri podaje za touchdown. Že na božični večer, pa bo lahko na Lambeau Fieldu podrl rekord franšize Green Baya.

“To je nekaj posebnega. Samo zaradi zgodovine franšize in tega, kako dolgo je naša franšiza prisotna in koliko odličnih igracev je igralo tukaj. Tukaj sem že 17 let in lepo je biti del teh rekordov,” je še dejal Rodgers.

Rodgers z veliko manj prestreženimi podajami

Čeprav sta oba podajalca dosegla veliko število podaj za touchdown, je velika razlika v načinu, kako sta to dosegla. Brett Favre je zato potreboval 255 tekem. Aaron Rodgers rekord lahko preseže na svoji 211 tekmi v karieri.

Velika razlika je tudi v količini prestreženih podaj. Favre je v svoji karieri za Packerse vrgel kar 286 prestreženih podaj, več kot katerikoli igralec v ligi NFL. Na drugi strani je bila Rodgerseva podaja prestrežena zgolj 93-krat.

Favre je rekord franšize postavil, ko je presegel mejnik 152 podaj za touchdown. Kasneje je leta 2007 podrl takratni rekord lige NFL, ko je vrgel svojo 421 podajo za touchdown. Trenutno rekord lige drži Tom Brady, ki je pri 617 podajah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!