Statistični pregled NFL sezone

Derrick Henry
Derrick Henry

Po koncu rednega dela sezone lige NFL smo vam pripravili nekaj zanimivih statistik, ki so jih zabeležili igralci in ekipe.

1 – Število zmag, ki jih je dosegla ekipa Jacksonville Jaguars in si tako “prislužila” prvi izbor na naboru.

3 – Število ekip v diviziji AFC sever, ki so dosegle vsaj 11 zmag (Pittsburgh, Baltimore, Cleveland).

6 – Število tekaških touchdownov, ki jih je dosegel Alvin Kamara (New Orleans) na tekmi proti Minnesoti. To je doslej uspelo le Ernieju Neversu pred 91 leti!

7 – Število zmag, ki je Washingtonu zadoščalo za zmago v NFC vzhodu. Football Team je šele tretja ekipa, ki je prišla v končnico z manj zmagami kot porazi. Tudi zadnjo takšno ekipo (Carolina, 2014) je vodil zdajšnji trener Washingtona Ron Rivera.

10 – Število zmag Miamija, ki je ostal brez končnice (8. mesto v AFC).

12 – Število podajalcev, ki je preseglo 4000 jardov. Največ jih je zbral Deshaun Watson (Houston), 4823.

14 – Število udeležencev končnice, največ v zgodovini lige. Prvič bomo spremljali šest wild-card tekem.

17 – Število sezon od zadnje udeležbe v končnici za Cleveland Browns. Najdaljši niz brez končnice zdaj pripada NY Jets (10 sezon).

18 – Število podaj za touchdown, ki jih je ujel Devante Adams (Green Bay). To je tretji najboljši izkupiček vseh časov, pet za rekordom Randyja Mossa iz leta 2007.

20 – Let od zadnje sezone, ko je imel New England več porazov kot pa zmag. 19 takšnih sezon je rekord lige.

31 – Število touchdown podaj Justina Herberta (LA Chargers), kar je nov rekord za novince.

48 – Število podaj za touchdown Aarona Rodgersa (Green Bay), kar je peti najboljši dosežek v zgodovini. Rodgers je postal prvi, ki je trikrat v karieri podal za vsaj 40 touchdownov v sezoni. Podajalec Green Bayja je vrgel samo 5 prestreženih podaj.

49,6 – Odstotek zmag domačih ekip (127-128-1). Prvič se je zgodilo, da so imele gostujoče ekipe boljši izkupiček. Nobena ekipa ni doma ostala neporažena. Posledica (večinoma) praznih stadionov?

2027 – Število jardov, ki jih je zbral tekač Tennesseja Derrick Henry. 27-letnik je postal šele osmi v zgodovini lige, ki je presegel to znamko in prvi po osmih letih. Rekord ostaja v rokah Erica Dickersona iz leta 1984 (2105 jardov). Henry je dosegel tudi največ tekaških touchdownov, 17.

 

 

Komentari

Vaš komentar