Uradno: Tom Brady končal kariero

Ameriški nogomet 1. Feb 202216:52 > 16:55 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Po nekaj dneh ugibanj, če se bo Tom Brady res poslovil od aktivnega igranja v ligi NFL, je to 44-letni član Tampa Bay Buccaneers tudi uradno storil. Po 22 sezonah in 7 šampionskih prstanih se dokončno poslavlja. 

“Ekstremno težko mi je to napisati, a bom vseeno – ne morem se več tekmovalno zavezati. Rad imam svojo kariero v ligi NFL, a sedaj je čas, da se osredotočim na druge stvari in posvetim moj čas in energijo ostalim, ki jo potrebujejo,” je med drugim v objavi na Instagramu, s katero je tudi naznanil upokojitev, zapisal Brady.

“V zadnjem tednu sem velikokrat vprašal težka vprašanja. Zelo sem ponosen, kar nam je uspelo. Moji soigralci, trenerji, nasprotniki in navijači si zaslužijo mojih 100 %, a bolje je, da zapustim igrišča in jih tako prepustim naslednji generaciji predanih igralcev,” je dodal 44-letnik.

Bradyjeva potrditev je tako potrdila govorice, ki so jih objavili v soboto na ameriškem ESPN-u, da naj bi Brady ljudem okoli sebe že naznanil, da odhaja v pokoj. Govorice so ovrgli trener Buccaneersov Bruce Arians, njihov menedžer Jason Licht, številni novinarji in pa Tomov oče Tom Brady Sr.

“Verjamem v to, da je nogomet popolna zavezanost. Če z mislimi nisi stoprocentno prisoten, ni od tega nič,” je še zapisal Brady. “Brez tega ne uspeš in prav uspeh je to, kar mi je pri tej naši igri najbolj všeč,” je dodal. In ravno tega je Bradyjeva kariera polna.

Za seboj namreč pušča bogato kariero in bržkone naziv najboljšega vseh časov. V pokoj odhaja številka ena po zaključenih podajah, poskusih podaj, številu jardov po zraku, touchdownih, tekmah kot začetni podajalec, številu zmag za podajalca, številu Pro Bowlov, zaigranih Super Bowlih, zmag na Super Bowlih in številu nagrad za najkoristnejšega igralca na Super Bowlu.

“Moja kariera je bila res vznemirljiva in presegla je vsa moja pričakovanja. Bila je polna vzponov in padcev,” je Brady še dodal v svoji izjavi. “Ko to počneš vsak dan, se ne zavedaš oziroma ne razmišljaš o tem, da jo bo enkrat konec. Ko pa sedaj sedim in razmišljam, se spominjam vseh igralcev in trenerjev, s katerimi sem igral ali pa so bili moji nasprotniki. Konkurenca je bila huda in neizprosna, ampak točno taka mi je všeč. A tudi vsa prijateljstva, ki sem jih stkal, so takšna. Spominjal se jih bom pogosto. Počutim se kot najsrečnejša oseba na svetu,” je še zapisal sedemkratni zmagovalec lige NFL.

Brady je v ligo NFL prišel kot 199. igralec na naboru leta 2000. Izbrali so ga New England Patriots po dolgih urah čakanja. Brady, prepričan v svojo kvaliteto že takrat, je lastniku Patriotsov Robertu Kraftu že na enem izmed prvih srečanj dejal, da je “najboljša odločitev, ki jo je ta franšiza storila.” Takrat se je Kraftu njegova izjava verjetno zdela drzna, a danes ni skrivnost, da je temu res tako.

Zanimivo je sicer, da se je Brady v objavi zahvalil le članom Buccaneersov in njihovih navijačev, ni pa omenil 20 let New Englanda. Verjetno gre za dobro načrtovano potezo in Brady za dve desetletji, ki jih je preživel kot član Patriotsov, pripravlja nekaj posebnega.

Kaj bo Brady počel v nadaljevanju, ni znano. Verjetno se bo najprej posvetil družini, ženi Gisele in svojim trem otrokom. “Imam dva fanta, stara 14 in 12. Imam še eno princesko, staro devet let. Potrebujejo očeta,” je na enem izmed podkastov minuli teden dejal Brady.

V svoji karieri je oblikoval dve znamki, TB12 in Brady. Prva se ukvarja z nutricionistiko, treniranjem in prehrano po Bradyjevi metodi, druga pa je linija oblačil. Da bi se brady po aktivni karieri vrgel v komentatorske vode, je težko verjeti. Kam točno ga bo vodila pot, bo seveda pokazal čas. Le-ta pa bo pokazal tudi to, kakšne dosežke je kot aktivni igralec pravzaprav nanizal Brady.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!