Anji Osterman v zaključku zmanjkalo moči za medaljo

Drugi športi 6. Avg 202217:48 > 18:15 0 komentarjev
anja osterman
Anja Osterman. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski kajakašici Anji Osterman ni uspelo priveslati do svoje prve medalje na svetovnih prvenstvih v enojcu. Na prvenstvu v Halifaxu je v disciplini 500 metrov zasedla šesto mesto, potem ko je bila dolgo časa na drugem, v igri za kolajne pa vse do finiša, v katerem ji je zmanjkalo moči.

“Ves čas tukaj že nisem prava Anja, ne gre mi tako, kot bi si želela, nekaj mi manjka. Tako je bilo tudi danes, ko so bili pogoji zaradi močnega vetra v prsi zelo težki. Začela sem samozavestno, še malo pred ciljem se mi je smejalo, ker sem videla, da sem v igri za kolajne, v zadnjih 100 metrih pa so roke otrdele, čoln ni stekel. Zadovoljna sem, ker sem se sploh uvrstila v finale, toda ne gre mi iz glave, da sem medaljo izgubila v zadnjih metrih,” je po tekmi dejala Ostermanova.

Zlato kolajno je pričakovano osvojila olimpijska prvakinja Novozelandka Lisa Carrington, drugo mesto je presenetljivo zasedla Hrvatica Anamaria Govorčinović, ki je zaostala sekundo in 26 stotink, tretje pa Nemka Jule Hake, njen zaostanek je znašal sekundo in 61 stotink.

Ostermanova, ki letos na svetovnih prvenstvih prvič tekmuje v enojcu, ima do zdaj s prvenstev tri kolajne v dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić, s katero se je po lanski sezoni razšla.

Koprčanka – v finale A se je uvrstila s skupno četrtim časom polfinala, tokrat pa je za zmagovalko zaostala dve sekundi in 17 stotink, bo v nedeljo nastopila tudi v finalu A na 200 metrov, v tej disciplini je v polfinalu zabeležila najboljši čas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!