Belačeva v Evianu pridobila nekaj mest

Drugi športi 24. Jul 202119:57
Ana Belac
Ana Belac

Slovenska golfistka Ana Belac je tretji dan četrtega "majorja" sezone na bregovih Ženevskega jezera v francoskem Evianu igrala dva udarca pod parom igrišča, skupno pa je pri -1 in se je povzpela na 46. mesto.

Štiriindvajsetletna Belačeva, ki je na začetku tega meseca s četrtim mestom na turnirju Volunteers of America Classic v Dallasu v seriji LPGA postavila nov mejnik slovenskega golfa, je bila po prvem dnevu 76., po drugem pa 70. in si za las priigrala nadaljevanje turnirja v Evian Resort Golf Clubu.

Sedemnajstletni Pii Babnik, ki je bila po prvem dnevu celo na enajstem mestu, pa se v petek ni uspelo prebiti v rez, bila je 78.

Na prvem mestu je po treh dneh 4,5 milijona dolarjev vrednega turnirja Južnokorejka Lee Jeongjeun, 26. s svetovne lestvice je pri izidu 18 udarcev pod parom igrišča. Druga je Američanka Yealimi Noh z -13, s po -12 pa sledita Tajka Pajaree Anannarukarn in Novozelandka Lydia Ko. Številka ena lestvice LPGA, Američanka Nelly Korda, je z -3 na 32. mestu.

Golfistke se bodo v Evianu merile do nedelje.

Nato sledi pot v Tokio na olimpijski turnir v golfu. Slovenske barve bo tam med 60 tekmovalkami branila Babnikova, turnir pa bo potekal med 4. in 7. avgustom. Moški se bodo za kolajne merili med 29. julijem in 1. avgustom.

Komentari

Vaš komentar