Darko Jorgić po velikem kitajskem skalpu v četrtfinale Macaua (VIDEO)

Drugi športi 20. Apr 202311:07 0 komentarjev

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, po novem 13. na svetovni lestvici, je zmagal tudi v osmini finala na turnirju v Macau, ki bo potekal do 23. aprila. Hrastničan je namreč po težki tekmi s 3:2 (-8, -12, 11, 13, 11) premagal Kitajca Liang Jingkuna, petega igralca svetovne lestvice.

Liang Jingkun je prejšnji teden na podobnem turnirju v Xinxiangu zaigral v finalu, Jorgić pa je tam izpadel v drugem krogu. “Če se bom spet želel vrniti med najboljšo deseterico na svetu, bom moral začeti premagovati tudi kitajske igralce,” je po porazu proti Wang Chuqinu pred tednom dni dejal Hrastničan.

V prvem nizu je Jorgić proti Liangu povedel s 5:1, vendar je na sedmi točki sledilo izenačenje, do konca niza pa je osvojil le še točko. Tudi v drugem nizu je bil Jorgić blizu zmage in je prvi prišel do zaključne žogice za izenačenje v nizih. Vendar je ni izkoristil, zato pa je Kitajec svojo tretjo in povedel z 2:0.

Toda v tretjem nizu je varovanec Andreje Ojsteršek Urh popolnoma nadigral dve leti starejšega Kitajca, ki je praznih rok ostal tudi v izenačenem četrtem nizu.

Foto: Aleš Fevžer

Tokrat je imel Liang kar dve zaključni žogici za končno zmago, vendar je Jorgić obe ubranil, nato pa sam izkoristil svojo prvo. Odlično dnevno formo je potrdil tudi v petem nizu, ko je na šesti točki ulovil Kitajca, nato pa še s tremi zaporednimi točkami prišel do vodstva z 9:6. Čeprav se mu je tekmec še približal na 8:9, je v končnici niza ostal dovolj zbran za novo veliko zmago.

V četrtfinalu se bo 24-letni Slovenec pomeril z 19-letnim Japoncem Tomokazujem Harimotom, tretjim igralcem sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!