Darko Jorgić uspešno preskočil prvo stopničko

Drugi športi 17. Apr 202310:19 1 komentar
Darko Jorgić
Foto: Profimedia

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, 12. na svetovni lestvici, je zmagal v prvem krogu na turnirju v Macau, ki bo potekal do 23. aprila. S 3:0 (4, 9, 7) je izločil Kazahstanca Kirila Gerasimenka.

V šestnajstini finala bo Darko Jorgić igral z boljšim iz dvoboja med Kitajcem Jingkunom Liangom, sedmim igralcem na svetovni lestvici, in Portugalcem Marcosom Freitasom, 60. igralcem sveta.

Štiriindvajsetletni Jorgić je bil precej boljši od tekmeca, dvoboj je dobil s 33:20 točkami v celotni partiji, ki je trajala dobrih 28 minut. Po izidu 4:4 v uvodnem nizu ni izgubil več niti točke in je z devetimi zaporednimi gladko povedel. Drugi niz je bil bolj izenačen, drugo izenačenje je bilo ponovno pri 4:4, a je Kazahstanec zmogel ponovno priti v igro.

Po tretjem izenačenju na 8:8 pa je Jorgić izgubil le še točko in s prednostjo z 2:0 v nizih pričel tretjega. V tem je potem, ko sta tekmeca uvodoma dobila točki za 1:1, v nadaljevanju ves čas vodil Hrastničan in po vodstvu z 9:7 nato dobil še zadnje zaporedne točke za zmago v dvoboju.

Šestindvajsetletni Gerasimenko, 51. igralec sveta, je novembra 2021 izgubil v finalu v Laškem na odprtem prvenstvu Slovenije, ko ga je ugnal Kitajec Wang Yidi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje