Darko Jorgić trčil v kitajski zid

Drugi športi 12. Jan 202412:22 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na prvem letošnjem turnirju WTT Contender v Dohi nastope končal v osmini finala. Potem ko je v drugem krogu s 3:1 premagal Japonca Yukija Uda, je bil v tretjem od njega boljši mladinski svetovni prvak. Kitajec Lin Shidong je bil boljši od Hrastničana s 3:1 (-3, 9, -6, 7). Jorgić, ta čas 14. na svetovni lestvici, je dobro začel dvoboj z desetim igralcem sveta, Lin Shidongom, ki je decembra v Novi Gorici postal tudi mladinski svetovni prvak.

V prvem nizu je tekmecu prepustil le tri točke, vendar nadaljevanje za Hrastničana ni bilo več tako uspešno. Mladi Kitajec je vse bolj prevzemal vajeti igre v svoje roke, Jorgić je imel težave z vračanjem njegovih servisov in v drugem nizu je bil po izenačenju na tretji točki ves čas v prednosti. Vodil je tudi že z 10:5, Jorgić je sicer ubranil štiri zaključne žogice, ne pa tudi pete. V tretjem nizu sta bila tekmeca zadnjič skupaj na peti točki, s tremi zaporednimi je Lin Shidong pobegnil na 8:5 in niz mirno pripeljal do konca, v četrtem pa je bilo zadnje izenačenje spet pri 3:3.

“V prvem nizu Lin Shidong ni našel rešitve na moj servis, igral je bolj pasivno, kar sem izkoristil, toda v drugem nizu je dvignil raven svoje igre. Postal je tudi bolj agresiven, spreminjal je svoj servis, kratek, dolg, tako da nisem mogel kakovostno odpreti svoje igre. Preprosto, on je bil tisti, ki je narekoval tempo. Ne preostane mi drugega, kot da pozabim ta obračun in se čim bolje pripravim na evropski top 16, ki bo zame zelo pomemben turnir,” je po porazu za namiznoteniško zvezo dejal Jorgić.

Konec prihodnjega tedna bo Jorgić v Montreuxu branil prvo mesto z zadnjih dveh evropskih turnirjev top 16.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!