Neljub prizor: Mike Tobey grdo padel (VIDEO)

Evroliga 12. Jan 20248:51 1 komentar

Ob evroligaški zmagi beograjske Crvene zvezde v Milanu (76:62) je neugodno poškodbo staknil slovenski reprezentant Mike Tobey. Podrobnosti še niso znane.

Crvena zvezda je na krilih dvojca Joel BolomboyRokas Giedratis in ob suvereni organizaciji izjemnega Miloša Teodosića (z izjemno asistenco je navdušil tudi Luko Dončića) v velikem slogu ugnala Milano. A zdi se, da je bila cena beograjskega uspeha v Italiji tudi zelo visoka. Poškodovali so se namreč kar trije košarkarji rdeče-belih (Nemanja Nedović, Luka Mitrović in Mike Tobey), pri tem pa je najbolj zanimivo, da je bil v vseh primerih vključen ameriški center Kyle Hines.

Slovenski reprezentant Tobey je na parketu prebil vsega 27 sekund, nato pa s hrbtom treščil na parket, za nekaj trenutkov nemočno obležal, nato pa ob vidnih bolečinah odšepal na klop.

Trener srbskega kluba Ioannis Sfairopoulos je po tekmi namignil, da ima težave z mišicami. ”O tem, kakšno je stanje, bomo lahko več povedali po pregledih v Beogradu,” je na novinarski konferenci dejal Sfairopoulos.

Napovedal vrnitev v reprezentanco

Spomnimo, Mike Tobey je ob nedavnem gostovanju v Novem mestu potrdil, da namerava tudi letos obleči dres slovenske reprezentance. Če že ne v kvalifikacijah za EuroBasket 2025, ki bodo s prvim oknom na sporedu že naslednji mesec, pa ga zanesljivo mika boj za olimpijski Pariz. “Nameravam se vrniti. Če me bodo želeli. Užival sem v poletjih s slovensko reprezentanco. To bi rad ponovil. Res je, v Manili tega nisem potrdil. A po težkem porazu, čustvenosti in ob napornih sezonah niti ni tako nenavadno, da vam nisem znal postreči z jasnim odgovorom. Nato sem si vzel čas in se pogovoril z družino. Če bi se nam posrečil preboj v Pariz, bi me lahko celo spremljali v živo,” pravi 29-letni Američan s slovenskim potnim listom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje