Olimpijske igre kot predvolilni bonbonček londonskega župana

Drugi športi - ostalo 4. Maj 202113:14 0 komentarjev
REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

Londonski župan Sadiq Khan je obljubil, da si bo v primeru četrtkove ponovneizvolitve prizadeval, da v britansko prestolnico znova pripelje poletne olimpijske in paraolimpijske igre.

Kandidat iz vrst laburistov je zatrdil, da bo v primeru zmage na volitvah sodeloval z vodilnimi ljudmi s področja športa, posla, politike in lokalne skupnosti ter ustanovil komisijo, ki bo preučila možnosti za kandidaturo Londona za igre bodisi leta 2036 bodisi 2040. Če bi bila kandidatura uspešna, bi London postal prvo mesto, ki bi v moderni dobi kar štirikrat gostilo poletne olimpijske igre. Te je doslej organiziral leta 1908, 1948 in nazadnje leta 2012.

“Ponovno preučiti možnosti za olimpijsko kandidaturo 2036 ali 2040 je moja zaveza, s katero bi Londonu po koncu koronske pandemije zagotovil svetlejšo prihodnost,” je dejal Sadiq Khan, ki je župan Londona od leta 2016.

Kot je še dodal, bi bile bodoče olimpijske igre v britanski prestolnici najbolj trajnostne v zgodovini, saj bi se pri organizaciji uprli na že obstoječa olimpijska prizorišča, zgrajena za olimpijske igre 2012, ter druge športne objekte.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!