Prirediteljem olimpijskih iger grozi ogromna izguba

Drugi športi 14. Jul 202113:14
Olimpijski krogi
Clive Rose / Staff

Prirediteljem poletnih olimpijskih iger v Tokiu zaradi prepovedi navzočnosti gledalcev na športnih prizoriščh grozi večmilijonska izguba.

Japonske oblasti so zaradi pandemije koronavirusa v Tokiu razglasile izredno stanje, kar je posledično prineslo tudi prepoved obiska gledalcev na prihajajočih olimpijskih igrah. Odločitev je poskrbela za hud glavobol v vrstah prirediteljev, ki jim sedaj grozi, da bodo zaradi neprodanih vstopnic vknjižili izgubo v višini kar 815 milijonov dolarjev.

Kot poročajo japonski mediji, je verjetnost, da bodo prireditelji dobili povrnjene stroške, izredno majhna, četudi so so se zavarovali v primeru izrednih razmer. Večji del denarja so jim namreč zavarovalnice nakazale že lani, ko so bile olimpijske igre preložene na letošnje poletje.

Tiskovna agencija AP sicer piše, da olimpijske igre le ne bodo povsem brez gledalcev, saj bodo nekatere discipline potekale izven japonske prestolnice. Kljub temu naj bi končni stroški za organizacijo športnega dogodka na koncu znašali neverjetnih 15,4 milijarde dolarjev.

Komentari

Vaš komentar