Evi Terčelj dotik odnesel stopničke v Tacnu

Drugi športi 17. Jun 202312:30 0 komentarjev
Eva Terčelj. Foto: Nina Jelenc

Edina današnja slovenska finalistka tretje tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu, kajakašica Eva Terčelj, je v finalu po dotiku končala brez zmagovalnega odra.

Terčelj, druga v polfinalu, se je v finalu dotaknila 19. vratc in domačo tekmo končala na petem mestu. Zmagala je Avstralka Jessica Fox.

Eva Alina Hočevar z 12. in Ajda Novak s 17. časom sta bili danes prepočasni za finale najboljše deseterice.

“Zadovoljna sem, ker sem sploh dobila priložnost, da lahko tekmujem v finalu. V njem sem dala vse od sebe, nimam si česa očitati, napadla sem na vso moč. Pristop je bil pravi, žal vožnja ni bila ‘čista’. Bilo je kar nekaj napak, en dotik pa me je stal drugega mesta. Rezultat je takšen, kot je, moj najboljši letos, še bolj pa me veseli, da sem na vodi dobila prave občutke, s tem pa lahko bolj optimistično gledam na nadaljevanje sezone,” je bila zadovoljna s svojo predstavo nekdanja svetovna prvakinja Eva Terčelj..

Prav tako so vsi trije slovenski polfinalisti Lan Tominc, Žiga Lin Hočevar in Peter Kauzer ostali brez finala. Še najbližje mu je bil z 11. mestom Kauzer, ki pa je nabral štiri dotike.

Izvrstno so nastope na savskih brzicah že v petek opravili slovenski kanuisti. Luka Božič je slavil zmago, olimpijski prvak iz Tokia 2020 Benjamin Savšek, ki je to sezono zmagal v Pragi, pa je bil tokrat tretji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!