“Fury ne bi zdržal tempa Usyka”

Drugi športi 24. Dec 202111:29 > 11:40 0 komentarjev
Anthony Joshua Oleksandr Usyk
Foto: Dave Shopland/Shutterstock

Ukrajinec Oleksander Usyk je septembra premagal Britanca Anthonyja Joshuo in postal svetovni prvak v težki kategoriji po treh različnih verzijah. Številni ljubitelji boksa sedaj pričakujejo njegov dvoboj proti Tysonu Furyju, po katerem bi dobili prvega absolutnega vladarja težke kategorije po 22 letih in Lennoxu Lewisu.

Do dvoboja Usyk – Fury je še dolga pot. Najprej mora Oleksander Usyk v povratnem dvoboju ubraniti naslov svetovnega prvaka proti Anthonyju Joshui, medtem ko Tysona Furyja čaka obvezna obramba svojega šampionskega pasa po verziji WBC proti še enemu Britancu Dillianu Whyteu. Omenjeni obračun še ni potrjen, a naj bi do njega skoraj zagotovo prišlo.

“Vsi govorijo o potencialnem dvoboju s Furyjem. Britanec ima prednost v višini, prav tako je gibljiv in hiter za borca svojih mer, toda obstaja še nekaj. Največja težava ogromnih težkašev je njihova kondicija v 12 rund dolgem dvoboju. Ritmu, ki ga Oleksander postavi, številni večji boksarji ne morejo slediti v kasnejših rundah,” je dejal menedžer Usyka, Sergej Lapin.

“Tehnično bi bil ta dvoboj zelo zanimiv. Fury spravlja nasprotnike v neugodne situacije, toda da bi ‘pripravil’ svoje udarce, se mora zelo truditi, kar ga bo stalo, saj bo porabil energijo. Usyku ni pomembna višina in teža, on se prilagodi vsakemu nasprotniku,” je še dodal Lapin.

Usyk (34 let, 191 centimetrov) je olimpijski prvak iz Londona leta 2012, v profesionalni kari je dobil vseh 19 dvobojev (13 s KO). Fury na drugi strani v višino meri 206 centimetrov, v statistiki ima vpisanih 31 zmag (22 s KO) in en neodločen rezultat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!