Garnbretova kljub vsem zmagam takšnega pritiska še ni čutila

Drugi športi 6. Avg 202120:26 > 07. Avg 2021 19:19 0 komentarjev
Janja Garnbret, foto: Guliverimage.

Slovenija je po veliki zmagi Janje Garnbret v kombinaciji hitrostnega, balvanskega in težavnostnega plezanja na olimpijskih igrah osvojila že peto medaljo, od tega kar tretjo zlato. Po podelitvi medalj je presrečna 22-letna Korošica strnila misli in dejala, da jo je presenetil velik pritisk, ki ga prinaša nastopanje na največjem športnem tekmovanju na svetu.

“Težka je, nisem si predstavljala, da je tako težka. Občutek je precej bolj neverjeten, kot sem si predstavljala. Vse je popolno. Dala sem vse od sebe, ne bi mogla več,” je z zlato medaljo okoli vratu za RTV Slovenija razlagala vedno nasmejana Janja Garnbret.

Že vrsto let sodi med najboljše športne plezalke na svetu. Je šestkratna svetovna prvakinja, v svetovnem pokalu pa je vpisala že 30 zmag. Vse to pri komaj 22 letih.

“Sem mislila, da je na svetovnem pokalu ali svetovnem prvenstvu kakšen pritisk, a olimpijske igre so nekaj povsem drugega. Čutila sem zelo veliko pritiska, zdaj mi je breme padlo z ramen. Ne vem, kako sem vse zdržala, da sem ostala tako zbrana, najtežja tekma v mojem življenju,” je razlagala Garnbretova.

Po njenem zadnjem nastopu, ko je izjemno zahtevno smer v težavnosti preplezala do višine 37+, je zasedla prvo mesto. Prehitela bi jo lahko le še Japonka Miho Nonaka.

Janja Garnbret, foto: Guliverimage.

Ne misli odnehati

“Ko je padla, sem v sebi tudi malo zajokala, a sem se zbrala. Gre za nekakšno spoštovanje, da tudi zadnja tekmovalka opravi svoje,” je za STA opisovala zadnje trenutke pred olimpijsko zmago in dodala: “Vem, kako trdo sem zadnji dve leti delala, kaj vse sem žrtvovala za ta uspeh, čez kaj vse sem šla. Res sem veliko vložila, zato zdaj tudi toliko čustev. Ponosna sem nase, da mi je vse to pod takim pritiskom tudi uspelo.”

S olimpijskim naslovom je izpolnila cilj letošnje sezone, od avgusta naprej si jih še ni zastavljala: “S trenerjem Romanom Krajnikom sva načrte res naredila le do avgusta. Edini cilj letos so bile igre. In preden si postavim nove cilje, moram vse to predelati. Nehala pa zanesljivo še ne bom.”

Janja Garnbret z zlato olimpijsko medaljo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!