Veličini Janje Garnbret se klanja tudi tvitosfera

Drugi športi 6. Avg 202116:30 > 20:27 0 komentarjev
Janja Garnbret, foto: Guliverimage.

Janja Garnbret je v svojo izjemno bogato zbirko lovorik dodala še tisto najprestižnejšo - naslov olimpijske prvakinje. V kategoriji športne kombinacije, ki je sestavljena iz hitrostnega, balvanskega in težavnostnega plezanja je pometla s tekmicami in z neverjetno predstavo navdušila tudi Twitter.

Plezanju, ki ga je prikazala šestkratna svetovna prvakinja, se klanja ves svet. Na družbenih omrežjih pa so zapisi ob njenih navdušujočih predstavah, ki so vsaj za razred boljši od konkurence, pogosto tudi šaljivi.

Slovenski statistični urad je tako ob uspehu 22-letne slovenske šampionke zapisal, da imamo v Sloveniji 25.680 koz, a ne vedo, če je med njimi tudi kakšna gorska. Janja brez dvoma je t.i. GOAT športnega plezanja, kar je kratica, ki označuje najboljšega športnika ali športnico vseh časov. Dodali so še uvoz žlahtnih kovin z Japonske, ki simbolizirajo tri zlate, eno srebrno in eno bronasto medaljo, kolikor jih je Slovenija osvojila v Tokiu.

“Janja je Spiderwoman!” so zapisali na uradnem profilu Olimpijske zveze Slovenije in hkrati povprašali: “Kakšna je vaša nadnaravna sposobnost?”

“Je to njen oče,” se sprašuje Lee.

“Prenos Janje Garnbret,” je šaljivo zapisal uporabnik Janez.

Medtem Niel trdi, da je Janja verjetno najbolj podcenjena športnica na letošnjih olimpijskih igrah.

“Kdor je sestavil steno, je pozabil na Janjo. Neverjetna predstava,” pravi Dalla Ghuman.

“So izzive naredili pretežke za vse ostale, samo da bi izzvali Janjo?”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!