Garnbretova zaostala le za Američanko

Drugi športi 31. Maj 202110:06 0 komentarjev
Getty Images

Janja Garnbret je osvojila nove stopničke. Na tretji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju je bila druga. Od Slovenke je bila boljša le 19-letna domačinka iz ZDA Natalia Grossman.

Grossmanova, ki je ob odsotnosti Garnbretove zmagala že na prvi balvanski tekmi v mestu ob Velikem slanem jezeru, je v finalu prikazala brezhibno predstavo za drugo zmago v karieri.

Vsakega od štirih vrhov balvanov je preplezala v prvo, brez dodatnih poskusov. Dvaindvajsetletna Korošica je bila tokrat manj zanesljiva. Prvi in drugi balvanski problem je premagala v dveh poskusih, kar je pomenilo drugo mesto.

“S svojim plezanjem v kvalifikacijah sem zadovoljna. Prav tako sem zadovoljna s plezanjem v polfinalu, dobro sem se lotila začetnega balvana, bilo je nekaj manjših napak, a še vedno sem dobro plezala. V finalu so bili balvani postavljeni precej lahko in bi jih morala preplezati v prvem poskusu, brez napak. Četudi je bilo plezanje užitek, saj me je podpiralo glasno občinstvo, nad finalno postavitvijo nisem najbolj navdušena,” je po današnjem nastopu povedala 22-letna slovenska zvezdnica plezanja.

Kruder pristal v karanteni

V polfinalu so nastopili štirje Slovenci. Katja Debevec je finalni nastop zgrešila zgolj za eno mesto. Tekmovanje je končala kot sedma najboljša. Anže Peharc, ki je bil tretji v kvalifikacijah, je v polfinalu tekmo sklenil na 16. mestu, Vita Lukan pa je slovenske nastope v polfinalu zaokrožila na 17. mestu. Gregor Vezonik se je moral posloviti že po kvalifikacijah na 24. mestu, Jernej Kruder pa je zaradi stika z okuženim s koronavirusom moral v karanteno in je bil prisiljen izpustiti drugo tekmo.